Terapii alternative

#creier #pesimism #optimism #meditatie #exercitii mentale

Invata sa vezi viata in roz! Cum sa devii optimist in 7 saptamani

Cercetatorii de la Universitatea din Essex au descoperit reteta de succes care te transforma dintr-un pesimist incurabil intr-un optimist molipsitor. Potrivit acestora, atitudinea pozitiva asupra vietii se invata prin educarea creierului. Poti incepe sa vezi partea plina a paharului in mai putin de sapte saptamani, prin practicarea zilnica a doua exercitii mentale.

Pornind de la descoperirea ca oamenii optimisti traiesc, in medie, cu sapte ani mai mult decat cei pesimisti, cercetatorii de la Essex au pus la punct o metoda prin care creierul este educat sa vada doar partea pozitiva a vietii.

Secretul optimismului si al starii de bine a fost gasit de un cercetator englez, pe nume Michael Mosley, pornind de la principii metafizice, adica de la perceptia asupra vietii.

Exercitii mentale pentru optimism

Creierul uman poate fi antrenat pentru a vedea "viata in roz" si pentru a inlatura gandurile negative prin doua exercitii mentale: concentrarea mintii (un soi de meditatie) si modificarea bio-cognitiva.

Unul dintre exercitii presupune derularea, in fata calculatorului, a unor imagini cu diverse chipuri zambitoare si furioase. In momentul in care pe ecran aparea o imagine cu o fata zambitoare, fiecare subiect trebuia sa dea click pe aceasta, pentru a rula un nou set de imagini. Cu ajutorul acestui exercitiu, creierul se obisnuieste sa identifice si sa se concentreze doar pe fete pozitive.

Celalalt tip de exercitiu se refera la o perioada de 20 de minute de meditatie, in fiecare zi, in cadrul careia creierul se elibereaza de ganduri negre si se concentreaza doar pe lucruri pozitive si relaxante.

Studiile facute de Mosley au demonstrat ca, practicand zilnic aceste exercitii, creierul poate fi educat sa gandeasca optimist si sa alunge gandurile pesimiste.

In urma aplicarii acestor exercitii pe diversi subiecti, Mosley a descoperit, prin analizarea activitatii electrice cerebrale a acestora, ca partea dreapta a creierului, asociata cu optimismul, era de trei ori mai activa decat cea stanga, care este asociata cu anxietatea si pesimismul.

Ideea principala a trainingului mental este aceea ca, urmarind zilnic imagini pozitive si meditand asupra lucrurilor frumoase si relaxante, obisnuiesti creierul sa vada doar partea frumoasa a lucrurilor si sa le ignore pe cele negative, care-ti amarasc viata.

Omul de stiinta asigura ca, prin repetarea zilnica a acestor exercitii, in doar sapte saptamani devii un optimist incurabil.

Sursa foto: Songtre.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare