Terapii alternative

#acupunctura #yoga #reflexoterapie #slabit #terapii slabit

Vrei sa slabesti cu adevarat? Incearca 3 terapii alternative eficiente

Pierderea kilogramelor in plus este o provocare pentru fiecare persoana in parte. Multe dintre dietele restrictive care promit sa faca minuni nu sunt cu adevarat eficiente pentru toate persoanele care le urmeaza. Poate doar pe termen scurt, intrucat pe termen lung kilogramele se acumuleaza la loc, iar de aici incepe un cerc vicios din care cu greu scapi fara sa ai sanatatea afectata. O solutie mult mai eficienta pentru slabirea armonioasa si mentinerea greutatii ideale o reprezinta terapiile alternative.

1. Reflexoterapia

Reflexoterapia este o terapie alternativa care se bazeaza pe aplicarea presiunii prin masaj in anumite puncte de pe talpa. Presiunea duce la stimularea centrilor nervosi si la "repararea" cauzelor care provoaca incapacitatea de a slabi. Cu alte cuvinte, reflexoterapia te ajuta sa slabesti prin depistarea si tratarea cauzei primare.

Sunt multe motive pentru care nu ai reusit sa slabesti, chiar daca ai urmat diete drastice. Printre cauze se numara dereglarile hormonale, dar si anumite probleme ale organelor interne.

2. Acupunctura

Folosita de mii de ani in medicina chineza ca o terapie alternativa pentru diferite probleme de sanatate, acupunctura se dovedeste a fi eficienta si pentru persoanele care vor sa slabeasca. La fel ca reflexoterapia, acupunctura cauta sa trateze cauza care te impiedica sa slabesti. Fiecare punct de acupunctura actioneaza asupra starii de nervozitate, a vointei, a somnului si a drenajelor din organism, astfel incat slabirea sa fie usoara si de lunga durata.

3. Yoga

Yoga a devenit una dintre cele mai populare terapii alternative de slabit, dupa ce mai multe vedete de la Hollywood (Jessica Alba, Jennifer Lopez, Beyonce etc) au marturisit ca au reusit sa slabeasca si sa isi imbunatateasca starea de sanatate cu ajutorul ei. Exercitiile yoga iti relaxeaza organismul, dar in acelasi timp te ajuta sa iti lucrezi masa musculara, sa iti accelerezi metabolismul si arderile si sa-ti suprimi pofta de mancare.

Stresul este una dintre cauzele ingrasarii, dar si ale slabirii dificile. Daca practici in mod regulat yoga, sansele de a slabi sunt mult mai mari, intrucat te eliberezi de stres si reusesti sa creezi disciplina in stilul tau de viata.

Sursa foto: cardiotrek.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare