Terapii alternative

#articulatii #dureri articulare #afectiuni reumatismale #tratament artculatii

Cum previi suferintele articulare ca sa ai o mobilitate de gimnasta

Durerile articulare se numara printre cele mai frecvente probleme de sanatate ale populatiei actuale. Obezitatea, sedentarismul si procesul de imbatranire a populatiei sunt factori care duc la cresterea alarmanta a numarului persoanelor cu suferinte articulare. De aceea, prevenirea aparitiei durerilor, a degradarii articulatiilor si, intr-un final, a pierderii functiilor acestora trebuie sa ne preocupe indiferent de varsta, pentru ca miscarea sa fie o placere toata viata.


Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, afectiunile reumatismale reprezinta cea mai frecventa cauza de boala raportata la populatia adulta. Aproape jumatate dintre adulti prezinta simptome osteo-articulare sau modificari musculo-scheletice cu impact asupra articulatiilor. Mai mult, 10% din populatie prezinta anumite grade de handicap motor din cauza afectarii articulare.

Majoritatea persoanelor predispuse la dureri articulare sunt: femei cu varsta peste 45 de ani, femei si barbati de orice varsta care au in familie antecedente de afectare articulara, supraponderalii, obezii, persoanele sedentare, dar si unii sportivi sau fosti sportivi ale caror articulatii au fost afectate de uzura fizica.


Vestea buna este ca putem sa ne protejam articulatiile, dar trebuie sa o facem inainte ca procesul de deteriorare sa inceapa. Important este sa nu intram in cercul vicios al deteriorarii articulare: procesul degenerativ duce la aparitia inflamatiei, inflamatia provoaca durere si deteriorare avansata, iar astfel se ajunge in timp la disfunctionalitatea articulatiei.

Pentru a preveni procesul degenerativ al articulatiilor trebuie sa actionam pe doua fronturi. In prima faza se urmareste refacerea si reconstructia lichidului sinovial si a cartilajului articular si apoi indepartarea inflamatiei pentru a reduce durerea.

Exista doua ingrediente naturale care impreuna reusesc sa mentina sanatatea articulatiilor: acidul hialuronic si uleiul marin natural.

Acidul hialuronic  reface si mentine flexibilitatea articulatiilor. Acidul hialuronic se gaseste in mod natural in articulatii, fiind componentul-cheie al lichidului sinovial si cartilajului, insa, odata cu inaintarea in varsta, cantitatea acestuia scade semnificativ. De aceea, suplimentarea aportului de acid hialuronic ofera protectie impotriva procesului degenerativ al articulatiilor.

Uleiul marin natural – calmeaza disconfortul la nivelul articulatiilor. Uleiul marin pur obtinut din midie cu margini verzi (Perna canaliculus) contine acid eicosatetraenoic (ETA), un acid Omega-3 cu proprietati antiinflamatorii naturale. Asa se explica eficienta acestui ingredient natural in combaterea inflamatiei si a durerii.

Sursa foto: ds2corp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare