Terapii alternative

#tratamente naturiste #plante medicinale #terapii alternative

Cele mai folosite plante in tratamente naturiste si functiile lor miraculoase

Plantele au fost folosite inca din Antichitate in medicina naturista datorita proprietatilor curative, in vindecarea sau ameliorarea unor afectiuni. Mai mult de o treime din medicamentele folosite pentru tratarea afectiunilor contin substante active extrase din plante. Exista insa cateva plante mai cunoscute pentru efectele benefice asupra organismului in tratarea unor boli sau tonifierea acestuia.

Musetelul

Este una dintre cele mai folosite plante medicinale in tratamentele naturiste. Musetelul este un antibiotic natural, cu proprietati antiinflamatorii, antiseptice si calmante si este benefic in calmarea spasmelor muschilor stomacali, in afectiunile tractului digestiv, reduce inflamatiile, este dezinfectant si cicatrizant pentru ranile deschise sau inflamatiile gingivale, precum si in inflamatiile bacteriene sau virale.

Galbenelele

Galbenelele se folosesc in terapiile medicinale naturiste, in special sub forma de infuzie, pentru a trata sau ameliora gastritele sau ulcerele, datorita efectului calmant si cicatrizant. Sunt de asemenea recomandate in afectiunile hepatice si biliare. Substantele active din galbenele sunt antiinflamatorii si antiseptice si ajuta in caz de intepaturi de insecte, degeraturi si arsuri, infectii ale pielii, sau de plagi care se vindeca greu. Sunt de asemenea recomandate in afectiuni ale aparatului uro-genital.

Aloe Vera

Aloe Vera este deseori folosita in fitoterapie si pe scara larga in cosmetica si medicina naturista, datorita proprietatilor de reintinerire, vindecare si analgezice. Poate fi de asemenea benefica pentru tratarea gastritelor, ulcerelor, constipatiei, diabetului, infectiilor fungice, urticariei, si a multor alte afectiuni. Aloe Vera e un stimulant al sistemului imunitar, accelereaza metabolismul, regenereaza vilozitatile intestinale si e un bun detoxifiant general pentru organism.

Echinaceea

Unele specii de echinaceea sunt folosite in medicina alternativa datorita efectelor benefice asupra sistemului imunitar, in previnerea si ameliorarea racelilor, sau a infectiilor.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare