Terapii alternative

#imunitate #gripa #raceala #ceapa

Ceapa te fereste de raceala si gripa. Cum sa o consumi

 

Ceapa reprezinta un aliment-remediu de mare ajutor in mentinerea sanatatii. Exista mai multe leacuri pe baza de ceapa care ajuta la sustinerea imunitatii, mai ales in sezonul rece. 

Ceapa contine vitamina A, B6, B9 si C, dar si magneziu, potasiu, calciu, seleniu, quercitina si antocieni. Totodata, ceapa reprezinta un remediu pentru ameliorarea simptomelor infectiilor respiratorii, precum si pentru prevenirea acestora. Aceasta are actiune anticancerigena, antiinflamatoare, antialergica, antiastmatica, antiinfectioasa, ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare si este antibiotic natural.

Cum sa consumi ceapa pentru a te proteja de boli

Sistemul imunitar este sustinut de vitamina C si zincul pe care  ceapa le contine. Pentru a beneficia de ele, consuma cat mai des ceapa in diferite salate. 

Mai poti pregati urmatorul remediu: curata o ceapa si toac-o in bucati mici. Pune-o intr-un pahar cu apa si las-o peste noapte, acoperita. Dimineata ia cateva inghitituri din aceasta apa infuzata cu ceapa, iar restul il consumi de-a lungul zilei.

Dr Jean Valent a spus o reteta pentru intarirea sistemului imunitar contra gripei. Se prepara astfel: taie doua cepe si lasa-le cateva ore in 500 ml de apa. Bea un pahar din acest lichid intre mese si unul inainte de culcare.

Sirop de ceapa pentru durerile de gat. Fierbe timp de 10 minute 100 grame de ceapa tocata in 200 ml de apa plata. Lasa la racit, apoi adauga o lingurita cu miere. Pentru a calma durerile de gat ia 4 pana la 6 lingurite din acest sirop pe zi. 

Combate tusea - taie o ceapa felii si pune-le intr-un borcan cu capac, apoi acopera-le cu miere. Lasa pana cand se obtine o consistenta siropoasa. Ia apoi cate 1-2 lingurite pe zi in timpul episoadelor de tuse. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare