Terapii alternative

#ceai de busuioc # beneficii busuioc #busuioc

Beneficiile ceaiului de busuioc. De ce sa-l consumi mai des

Ceaiul de busuioc este folosit de foarte multi oameni inca din timpul fenicienilor care ii atribuiau proprietati magice multiple. Se spune despre ceaiul de busuioc ca poate preveni aproximativ 40 de afectiuni. 

 

Cum se prepara ceaiul de busuioc

Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute apoi care se strecoara. Ceaiul se bea cald, neindulcit sau indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine.

Cand se recomanda ceaiul de busuioc? In cazul crampelor abdominale, infectii urinare, dureri de cap, laringita, gripa, voma si raceala. In cazul tratarii durerilor in gat ceaiul nu se consuma fierbinte.

Beneficiile ceaiului de busuioc

Specialistii spun ca busuiocul intareste sistemul imunitar, regleaza functiile glandelor endocrine si metabolismul celular, tonifiind intregul organism. 

Acesta poate fi folosit pentru prevenriea imbatranirii premature astfel: se recomanda usuioc macerat la rece, in cure de minim 2 luni pe an sau in consum constant. Se pot consuma 2-4 cani de ceai de busuioc pe zi, potrivit specialistilor.

In cazul afectiunilor ale pielii specialistii recomanda alifia de busuioc. Se pune la fiert o mana de busuioc intr-o jumatate de kilogram de untura proaspata. Se lasa la racit si a doua zi se incalzeste iar, pentru a se putea strecura. Se amesteca apoi untura strecurata cu o lingura cu ceara de albine topita si doua linguri cu miere de albine. Se omogenizeaza bine amestecul, apoi se poate folosi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului