Cum se prepara ceaiul de busuioc
Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute apoi care se strecoara. Ceaiul se bea cald, neindulcit sau indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine.
Cand se recomanda ceaiul de busuioc? In cazul crampelor abdominale, infectii urinare, dureri de cap, laringita, gripa, voma si raceala. In cazul tratarii durerilor in gat ceaiul nu se consuma fierbinte.
Beneficiile ceaiului de busuioc
Specialistii spun ca busuiocul intareste sistemul imunitar, regleaza functiile glandelor endocrine si metabolismul celular, tonifiind intregul organism.
Acesta poate fi folosit pentru prevenriea imbatranirii premature astfel: se recomanda usuioc macerat la rece, in cure de minim 2 luni pe an sau in consum constant. Se pot consuma 2-4 cani de ceai de busuioc pe zi, potrivit specialistilor.
In cazul afectiunilor ale pielii specialistii recomanda alifia de busuioc. Se pune la fiert o mana de busuioc intr-o jumatate de kilogram de untura proaspata. Se lasa la racit si a doua zi se incalzeste iar, pentru a se putea strecura. Se amesteca apoi untura strecurata cu o lingura cu ceara de albine topita si doua linguri cu miere de albine. Se omogenizeaza bine amestecul, apoi se poate folosi.