Muzica

#melodii #top melodii # melodii bicicleta #top melodii bicicleta

Asculta cele mai frumoase melodii despre bicicleta

Bicicleta este cool, este eco, este sanatoasa si nu este la fel de pretentioasa ca o masina. Bicicleta te ajuta sa te strecuri usor in trafic, te mentine in forma si, de ce nu, te ajuta sa faci economii la buget.

Despre biciclete si cei care pedaleaza pe ele sunt si melodiile urmatoare.

Tom Waits – Broken Bicycles

"Broken Bicycles" figureaza pe coloana sonora a filmului "One from the Heart", regizat in 1982 de Francis Ford Coppola, cel responsabil de una dintre marile capodopere ale cinematografiei: trilogia "Godfather".

Tom Waits a inregistrat piesa in perioada 1980-1981. Tot atunci, el a cunoscut-o pe Kathleen Brennan, o angajata a studioului in care imprima, cu care ulterior avea sa se casatoreasca.

Chemical Brothers - Velodrome

O fascinatie pentru ciclism au si cei de la Chemical Brothers. Duo-ul britanic de muzica electronic a inregistrat in 2012 "Velodrome", o piesa care va figura pe un album dedicat Olimpiadei de la Loindra.

"Mi-a placut sa merg pe bicicleta inca din copilarie. Intotdeauna am facut o legatura intre muzica electronica, repetivitatea din ciclism, libertatea si sensul miscarii", a declarat Tom Rowlands, unul dintre membrii trupei.

Kraftwerk - Tour de France

Ramanem tot in zona muzicii electronice, acolo unde au scris istorie nemtii de la Kraftwerk. Trupa a dedicat o piesa nu unei biciclete si nici unui posesor al ei, ci unui eveniment special: Turul France. "Tour de France" a fost lansata in 1983 si a ajuns pana pe locul 22 in clasamentul britanic.

Nazareth - My White Bicycle

Nazareth, trupa care a lansat in anii '70 nemuritoarea balada "Love Hurts", se poate lauda ca a inregistrat si o melodie despre bicileta. Piesa, intitulata "My White Bicycle", este de fapt o preluare dupa o compozitie din repertoriul trupei Tomorrow.

Queen - Bicycle Race

"Bicycle Race" este una dintre cele mai bune piese incluse pe "Jazz", discul lansat de la Queen in anul 1978. Interesant este faptul ca single-ul a avut parte de un videoclip filmat pe stadionul Wembley, membrii trupei angajand cateva tinere doar pentru a pedala pe bicicleta in costumul Evei. Din cauza scenelor de nuditate, clipul a fost interzis in unele tari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea