Muzica

#Catcher in the Rye #Morning After Dark #Parklife #Breathe #Resistance

5 piese muzicale inspirate de carti

Stiai ca romanul "De veghe in lanul de secara" i-a inspirat pe americanii de la Guns N'Roses? Sau ca Timbaland canta cu gandul la vampirii din "Twilight"? Mai multe detalii despre cartile care au inspirat cantece sau albume te asteapta in cele ce urmeaza.


Guns N'Roses - Catcher in the Rye

Balada pe care cei de la Guns N'Roses au inclus-o pe albumul "Chinese Democracy" (2008) face referire chiar la "Catcher in the Rye" ("De veghe in lanul de secara") al lui J.D. Salinger, unul dintre cele mai cunoscute romane din literatura universala.

Cartea si anti-eroul ei, Holden Caulfield, au avut un impact puternic si asupra lui Mark Chapman, asasinul lui John Lennon.


Timbaland feat. Nelly Furtado si SoShy - Morning After Dark

Intr-un interviu acordat MTV News, rapperul si producatorul Timbaland recunostea ca melodia "Morning After Dark" a fost inspirata de "Twilight", populara serie de romane cu vampiri a scriitoarei americane Stephenie Meyer.


Blur - Parklife

Si Blur, trupa care se identifica cu miscarea britpop, a apelat la carti. "Parklife", piesa care da titlul albumului din 1994, are ca punct de plecare romanul "London Field", scris de Martin Amis. Despre aceasta, Damon Albarn, solistul grupului, marturisea ca este cartea care i-a schimbat complet perceptia despre viata.


U2 - Breathe

Bono, liderul irlandezilor de la U2, este un mare consumator de literatura. In timpul inregistrarilor la albumul "No Line on the Horizon", cantaretul citea o carte a lui Cormac McCarthty, iar acest lucru l-a inspirat atunci cand a compus piesa "Breathe".

Cormac McCarthty este romanicerul american care scris "No Country for Old Men", romanul care a avut parte in 2007 de o ecranizare recompensata cu patru premii Oscar.


Muse - Resistance

In 2009, Muse, una dintre cele mai bune trupe live ale acelui moment, a lansat pe piata "Resistance", un album prin care grupul propunea un sound puternic inspirat de muzica clasica si din compozitiile legendarilor Queen.

Atat piesa omonima, care a fost lansata si ca single, cat si restul compozitiilor au fost influentate de romanul "1984" al lui George Orwell. Matt Bellamy, solistul grupului, declara intr-un interviu ca a citit "1984" in copilarie si ca initial a fost impresionat de partea politica a povestii, pentru ca mai apoi sa fie fascinat de povestea de dragoste.



Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea