Muzica

#melodii #timp #cher #green day #michael jackson

10 melodii despre timp

Toata lumea se plange de felul in care trece timpul. Unii spun ca orele, zilele, anii trec atat de repede de parca fi pe date pe fast forward.  In schimb, pentru altii ( intr-un numar ceva mai mic, ce-I drept) timpul se misca cu viteza unei broaste testoase.

Despre timp s-au scris sute, chiar mii de melodii. Va propun in cele cele urmeaza 10 dintre cele mai interesante piese legate de timp.

“Remember the Time” - Michael Jackson

Versurile piesei compusa de Teddy Riley, Michael Jackson si Bernard Belle  vorbesc despre nostalgia care te cuprinde atunci cand rememorezi o poveste de dragoste din trecut. “Remember the Time” a fost un succes comercial in anii ’90, ajungand pe locul 3 in Billboard Hot 100.



“Clocks” - Coldplay

“Clock” este una dintre cele mai cunoscute compozitii interpretate de trupa britanica Coldplay. Este cel de-al treilea extras pe single de pe “A Rush of Blood to the Head”. Melodia a prins atat de tare in 2003, incat a ajuns sa fie folosita in seriale TV (“ER”, “The Sopranos”), filme (“Confidence”, “The Wild”) si reclame.



“Time” - Freddie Mercury

Piesa “Time” face parte de pe coloana sonora a musicalului omonim inchipuit de Dave Clark, fostul membru al trupei Dave Clark Five.  Musicalul a rulat cu succes timp de doi ani in teatrele londoneze.

“2 Minutes To Midnight” - Iron Maiden

Este cel de-al zecelea single al heavy metalistilor britanici si  se gaseste pe albumul “Powerslave”, lansat de Iron Maiden in 1984. Cantecul face referire la Doomsday Clock (orologiul apocalipsei), un ceas imaginar inventat de cercetatorii Universitatii din Chicago, in viziunea carora miezul noptii inseamna sfarsitul lumii cauzat de un razboi atomic.

“Time after Time” - Cyndi Lauper

Piesa “Time After Time” a fost cel de-al doilea single de pe “She’s So Unusual ”, albumul lui Cyndi Lauper din 1984. Melodia a fost avut parte in 1985 si de-o nominalizare la premiile Grammy, la categoria Melodia anului.  Melodia a fost imprimata de-a lungul timpului de peste 120 de artisti din zone muzicale diferite: punk, jazz, country, soul etc.



“Time” - Pink Floyd

“Time” este cea de-a patra piesa de pe “Dark Side of the Moon”, mult aclamatul album al celor de la Pink Floyd. Ceasurile care se pot auzi pe primele secunde ale cantecului, dar si versurile, iti amintesc ca viata nu inseamna sa stai nepasator fara sa te gandesti la ceva urma, ci mai degreaba iti sugereaza ca sta in puterea ta sa-ti iei destinul in propriile maini.

“Rock Around The Clock” - Bill Haley & His Comets

Piesa a fost initial inregistrata de grupul italo-american Sonny Dae and His Knight, insa a devenit celebra in versiunea Bill Haley & His Comets. “Rock Around The Clock” este prima melodie rock ‘n’ roll care a ajuns in topul Billboard.

7 Seconds ” - Neneh Cherry & Youssou N’ Dour

“7 Seconds” a fost unul dintre cele mai mari hituri ale anului 1994. Melodia este in interpretata in trei limbi: engleza, franceza si wolof, un dialect al limbii senegaleze. Gratie acestui duet cu Neneh Cherry, Youssou N’ Dour a devenit cunoscut in intreaga lume.

“Good Riddance (Time of Your Life)” - Green Day

Despre “Good riddance (Time of Your Life”), Billie Joe Armstrong, solistul grupului, spune ca a compus-o dupa despartirea de o iubita, care a ales sa plece in Ecuador. Desi piesa dateza din 1996, ea a devenit populara abia in 1998, dupa ce fost inclusa intr-unul dintre episoadele faimosului serial de comedie “Seinfeld”.

“If I Could Turn Back Time” - Cher

“If I Could Turn Back Time” este piesa cu care Cher a recucerit publicul in 1989, dupa ce ani de-a randul lasase de-o parte muzica in favoarea actoriei. Videoclipul a starnit multe controverse la vremea respectiva, unele televiziuni cenzurandu-l deoarece continea, in opinia lor, “nuditate partiala”.


 

Foto: skartech.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea