Machiaj & Cosmetica

#spalare fata #sapun

Te speli pe fata cu sapun? Renunta la acest obicei, iti faci doar rau. Ce trebuie sa folosesti, in schimb

 

Poate ai auzit in stanga si in dreapta ca nu este deloc indicat sa te speli cu sapun de fata, insa atunci pentru ce mai exista sapun de fata? Iata explicatia!

Specialistii nu recomanda sa folosesti pentru fata un sapun obisnuit, in special cele dure sau antibacteriene, deoarece ele pot avea efecte negative asupra sanatatii pielii. Ideea de "sapun de fata" e doar un concept de marketing care nu are de-a face cu o buna practica de curatare a tenului. Indiferent cat de laudat ar fi un brand, nu este recomandat sa folosesti sapunul pe fata. 

In primul rand usuca pielea. Sapunul contine substante chimice si detergenti care pot elimina uleiurile naturale ale pielii. Acest lucru duce la uscarea excesiva a pielii si poate provoca senzatia de strangere sau exfolierea pielii uscate.

De asemenea, afecteaza pH-ul pielii. Pielea are un pH natural usor acid care ajuta la mentinerea sanatatii si protectiei impotriva bacteriilor si altor agenti patogeni. Folosirea sapunului poate perturba acest echilibru, iar pielea devine mai sensibila si pot aparea iritatii sau infectii.

Sapunul irita pielea fetei. Acesta poate afecta mai ales pielea persoanelor care au diferite afectiuni dermatologice, precum eczema sau psoriazis.  Totodata, sapunul contribuie la inchiderea porilor, ceea ce duce la aparitia punctelor negre sau a acneei. 

Specialistii recomanda sa folosesti un gel de curatare delicat, potrivit pentru tipul tau de ten. Ulterior, dupa spalarea fetei, este indicat sa aplici o lotiune hidratanta pentru a mentine pielea moale si bine hidratata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare