Machiaj & Cosmetica

#manichiura #manichiura 3d #unghii

Manichiura 3D pentru ocazii speciale

Arta decorarii unghiilor a inceput in urma cu mii de ani inainte de nasterea lui Iisus Hristos si continua in secolul 21 cu o noua tehnica: manichiura 3D .

Pentru femeile care vor ca unghiile lor sa devina o opera de arta la ocazii speciale , manichiura 3D este solutia perfecta.

Formele colorate in relief cu aplicatii de cristale, petale uscate, matase sau chiar pene iti pot transforma unghiile intr-o opera de arta, gata sa fie admirata si invidiata.

Manichiura 3D este, cel mai des, realizata creand o pasta din pudra de acril colorata, produsa special pentru aplicatia pe unghii. Amestecul se usuca in 30-40 de secunde, astfel ca "artista" are putin timp la dispozitie pentru a-si transpune viziunea pe unghie. Pasta acrilica se intareste complet in 15-20 de minute.

Modelele simple pot fi sculptate direct pe unghie de catre manechiurista, insa unghiile ornamentale cu multe detalii se pregatesc in prealabil si se lipesc pe unghia naturala.

O astfel de manichiura tine si pana la opt luni, timp in care mai trebuie umpluta unghia naturala, astfel incat sa nu existe o diferenta vizibila intre cea naturala si modelul 3D.

Substantele acrilice folosite pot fi inlaturate folosind solventi precum acetona, dar procesul dureaza mult mai mult fata de curatarea unei unghii pictate cu oja.

Un alt tip de material folosit in manichiura 3D este rasina polimerica. Aceasta se intareste pe unghii numai sub razele unei lampi UV si nu poate fi inlaturata folosing solventi naturali. Rasina poate fi pilita de pe unghii, insa este indicat sa astepti pana unghia creste si partea ornata poate fi taiata complet.

Cu putina imaginatie, modelele 3D create pe unghii pot fi spectaculoase. Cele mai multe demonstratii de maiestrie sunt rezervate pentru expozitiile de manichiura profesioniste, insa din ce in ce mai multe femei aleg sa isi decoreze unghiile cu micile opere de arta pentru ocazii speciale.

 

Manichiura 3D in Romania

 

In ultimul an, manichiura 3D a devenit cunoscuta si in Romania. Tania Liopa este singura manichiurista din Ploiesti care poate realiza modele in trei dimensiuni pe unghiile clientelor care se inmultesc pe zi ce trece.

Romanca este mandra de munca ei, realizata cu o dexteritate uimitoare, avand in vedere ca orice miscare gresita poate compromite manichiura 3D.
 
"Un trandafir, o lalea, margarete, bujori sau zambile tridimensionale, orice se poate desena. Este nevoie insa, de experienta, pentru ca o singura miscare gresita poate strica intreaga manichiura. Cand sunt bine realizate, efectul este atat de real incat iti vine sa le mirosi atunci cand le vezi pe unghie", a explicat Tania pentru Adevarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare