Machiaj & Cosmetica

#ten luminos #hidratare ten #ten stralucitor #ingrijire ten #hidratare

Hidratarea, elementul cheie pentru un ten luminos si stralucitor. Cum sa iti hranesti pielea in mod corespunzator

Pielea noastra transmite ce nevoi are in functie de cum arata, totul este sa o ascultam. Toti ne dorim un ten luminos, care sa straluceasca, iar vestea buna e ca puterea sta in mainile noastre.

Hidratarea vine atat din interior, cat si din exterior. In primul rand trebuie sa va asigurati ca beti suficient de multa apa. Al doilea ajutor consta in produsele destinate hidratarii tenului.

Cremele, serurile sau lotiunile hidratante se adreseaza tuturor tipurilor de piele. Este adevarat ca persoanele care au ten uscat trebuie sa puna mai mult accent pe acest aspect, dar exista si alti factori care influenteaza, cum ar fi temperaturile scazute sau vantul.

Cu siguranta cunoasteti senzatia neplacuta care apare atunci cand parca ne strange pielea. Este un semnal ca are nevoie de un plus de hidratare.

Din fericire, exista o gama larga de produse din care puteti alege.

Mastile hydrogel

Mastile hydrogel reprezinta o solutie eficienta si comoda in acelasi timp, ca sa nu mai spunem ca sunt un moment de rasfat si te vor face sa te simti ca la spa. Tot ce trebuie sa faceti este sa le aplicati pe fata si sa asteptati circa 20 de minute sa isi faca efectul.

Acestea contin ingrediente benefice precum colagen, acid hialuronic sau vitamina C. Colagenul confera pielii elasticitate, iar procesul de sintetizare al acestuia incetineste incepand cu varsta de 25 de ani. Vitamina C are proprietati antioxidante si asigura luminozitatea.

Creme

O crema hidratanta ar trebui sa fie nelipsita din rutina noastra zilnica, mai ales ca acestea vin sub mai multe forme: lejere, intensive, de zi, de noapte, sau de ochi.

Daca aveti un ten care nu are probleme si care nu este foarte pretentios, o solutie buna ar fi o crema hidratanta pentru toate tipurile de ten, utila de asemenea in lupta cu ridurile fine.

Pe de alta parte, daca doriti un efect mai intens, puteti opta pentru creme si seruri ultra hidratante. Acestea pot contine ingrediente precum polipeptide, cu rol in regenerarea celulara, sau alge albastre, cu efect antioxidant.

Uleiuri

Uleiurile pentru hidratarea intensiva a pielii sunt recomandate in special persoanelor cu ten uscat si deshidratat pentru ca hranesc pielea in profunzime.

Exista o serie de ingrediente care nu trebuie sa lipseasca dintr-un produs de calitate, cum ar fi vitamina E, extract de mango, sau uleiul de Ylang Ylang.

Alte ingrediente cu proprietati benefice sunt uleiul de cocos, untul de shea, dar si uleiul esential de ghimbir.

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare