Machiaj & Cosmetica

#demachiere #curatare ten lamaie #greseli de ingrijire ten

Demachierea, cruciala pentru un ten frumos. De ce este o etapa necesara chiar daca nu purtam machiaj

Tenul nostru necesita o ingrijire atenta deoarece este mult mai agasat decat ne-am putea imagina: machiaj pe care ajungem sa il indepartam uneori si dupa 12 ore, praf, razele puternice ale soarelui, iar lista factorilor poate continua.

 

Demachierea este cruciala pentru a ne asigura ca fata noastra este curata si pentru a putea continua ulterior cu aplicarea celorlalte produse de ingrijire. In mod eronat, femeile tind sa creada ca trebuie sa se demachieze doar daca au purtat machiaj in ziua respectiva si ca, in caz contrar, nu au ce indeparta.

Totusi, daca la sfarsitul unei astfel de zile faceti un experiment si va stergeti fata cu o discheta demachianta, veti observa ca nu va ramane alba, din contra. Praful si impuritatile se depun pe tenul nostru pe parcursul zilei chiar daca nu se vede cu ochiul liber. In lipsa demachierii, impuritatile raman blocate in pori si pot sa apara puncte negre si cosuri.

Cu alte cuvinte, demachierea trebuie sa faca parte din rutina noastra zilnica de ingrijire indiferent de produsele aplicate, sau nu, pe fata.

In cazul in care ati purtat machiaj este recomandata demachierea in doi pasi, adica trebuie sa folositi doua produse pentru a va asigura ca l-ati indepartat in totalitate.

In prima faza trebuie sa indepartati cea mai mare parte a machiajului folosind un produs potrivit pentru tenul vostru. De exemplu, daca aveti ten mixt sau gras, o varianta buna ar fi folosirea dischetelor demachiante imbibate in apa micelara. Totusi, frecarea tenului cu dischete ar putea fi prea agresiva pentru un ten sensibil, caz in care puteti incerca sa folositi un ulei demachiant sau o crema demachianta.

A doua etapa este reprezentata de curatarea in profunzime si puteti folosi un gel demachiant sau o spuma.

In functie de problemele pe care le are tenul vostru puteti incerca demachiante formulate special in acest sens, cum ar fi: apa micelara cu acid hialuronic, apa micelara si tonica, spuma micelara cu rol in combaterea zonelor rosii de pe ten, spuma micelara pentru ten acneic sau pigmentat, dar si produse pentru ten deshidratat sau pentru a tine excesul de sebum sub control.

Abia acum, dupa ce v-ati curatat tenul in profunzime si l-ati uscat, puteti trece mai departe la aplicarea celorlalte produse din rutina de ingrijire.

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

 FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului