IT & C

Spre viitor: dusuri cu ultrasunete si mobila mobila

Precum totul curge si nimic nu sta pe loc, tehnologia nu face exceptie si ne propune ultimele proiecte pentru viitor: de la dusurile cu ultrasunete , computere care sa ia decizii in locul omului, paturile mobile pana la scutul antigalagie.

In paginile publicatiei italiene Corriere della Sera aflam ultimele viziuni tehnologice pe care viitorul ni le poate pune la indemana cat de curand.

Dusul cu ultrasunete. Si nu e rau sa incepem cu lucrurile elementare, precum igiena fizica, pentru ca in ciuda faptului ca se spune ca am evoluat, un lucru nu s-a schimbat: avem nevoie de apa pentru a ne spala, precum inaintasii nostri.

Tinand cont de cantitatile uriase de apa care se folosesc in ziua de azi pentru igiena personala, una dintre ideile cele mai inovatoare ar putea sa modifice in profunzime acest aspect in viitor: folosirea tehnicilor de sterilizare pentru dezinfectarea instrumentelor chirurgice.

Cu toate ca e dificil sa ne imaginam intr-o cada cu ultrasunete care sa ne curete de impuritati , tehnologia ar putea adapta instrumentele de dezinfectare pentru a putea fi utile omului.

Computerul care ne scapa de indecizii. O alta ‘inovatie’, in curs deja de realizare si mai putin amuzanta, ar putea fi supercomputerele care sa analizeze optiunile de viata ale oamenilor si ar lua deciziile in locul nostru.

In realitate, un soft similar este deja folosit de armata americana pentru a analiza diferitele scenarii care rezulta in urma unor optiuni pe campul de lupta. Plecand de la acest soft, companiile IT ar putea concepe modele pentru uzul civililor.

Dar cum realitatea nu poate fi circumscrisa de variabilele pe care le furnizam computerului pentru a ne ajuta sa decidem, putem ajunge la situatia de a lua decizii mai proaste decat o faceam inainte.

Mobila mobila. Plecand de la modelele de scaune Toyota, fara roti dar dotate cu picioare mecanice, viitoarea industrie de mobile ar putea produce paturi, dulapuri sau scaune care umbla.

Astfel, problema lipsei de spatiu ar putea fi rezolvata: cand nu sunt utilizate, mobilele ar putea sa se mute intr-o singura camera, pentru ca apoi sa-si reia locul cand e nevoie de ele.

Sfera tacerii. Pentru a evita efectele daunatoare pe care poluarea acustica le poate avea asupra sanatatii, o idee ar putea fi aceea a unui scut antigalagie, o sfera portabila invizibila in care ne-am putea izola de sunetele daunatoare, care macar sa le filtreze pastrandu-le pe cele dorite.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele