IT & C

#twitter #facebook #personalitati #comentarii #retele sociale #personalitati online

12 tipuri de personalitati in retelele sociale

Odata ce retelele sociale ocupa un loc tot mai important in viata de zi cu zi, au fost identificate si personalitatile specifice mediului online, mai variate decat cele de baza.

Un studiu recent realizat de compania online First Direct a identificat si descris cele 12 tipuri principale de personalitati in retelele sociale.

1 Paunul

Pentru pauni, orice retea sociala este un concurs de popularitate, iar numarul de Like-uri pe Facebook sau de Retweet-uri este mentionat adesea ca o realizare importanta.

2 Nedumeritul

Ca si cum ar fi la prima experienta online, nedumeritul pune intrebari si asteapta fara graba raspunsuri, chiar daca le-ar putea gasi singur pe Google sau Wikipedia in cateva secunde.

3 Pasionatul

Recunoaste ca este obsedat si nu-si pune probleme ca verifica Facebook, Twitter si alte retele sociale de zeci de ori pe zi.

4 Fantoma

Cei care prefera anonimatul online sunt "fantomele". Refuza sa publice orice informatie personala in retelele sociale si isi ascund chiar si ziua de nastere.

5 Observatorul

Multe dintre conturile din retele sociale sunt active, dar titularii nu publica prea mult continut. Acestia sunt observatorii, care decid sa comenteze cate ceva foarte rar si prefera sa priveasca de la distanta.

6 Virginul

Aflat la inceput, virginul nu intelege prea bine subtilitatile interactiunilor sociale online si face adesea gafe jenante.

7 Cameleonul

Pentru a-si proteja identitatea, adopta o personalitate complet diferita in mediul online si trateaza totul ca pe un joc.

8 Ocupatul

Uneori isi acceseaza paginile o data la cateva zile, alteori trece si o saptamana. Ocupatul sustine ca nu are timp sa se implice mai mult deoarece este ocupat cu "viata adevarata".

9 Informatorul

Se mandreste cu publicarea celor mai noi stiri si asteapta laude pentru cat de conectat este la pulsul internetului.

10 Neincrezatorul

Deoarece nu prea are incredere in sine, acest tip de personalitate asteapta validarea online la orice mesaj publicat. Verifica in mod constant retelele sociale dupa ce a scris ceva si se linisteste doar la primele reactii pozitive.

11 Furiosul

In realitate, furiosul poate parea chiar timid, dar isi varsa toate frustrarile in mediul online, cu atacuri violente si cuvinte grele care au doar uneori o legatura directa cu subiectul discutiei.

12 Autoamagitul

Cei cu acest tip de personalitate online sustin ca nu au nevoie de retele sociale si nu sunt dependenti in niciun caz de Facebook sau Twitter. Totusi, cand nu au acces la internet devin anxiosi si se simt chiar izolati.



Sursa foto: whatthehelvetica.com, prdaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele