Frumusete & Ingrijire

Plantele care au grija de parul tau

Atat barbatii cat si femeile isi doresc un par frumos , viguros si stralucitor. Pentru reprezentantele sexului frumos, podoaba capilara le face sa atraga privirile barbatilor, in timp ce pentru domni este un simbol al virilitatii.

 

Din pacate insa, bolile parului au devenit probleme din ce in ce mai curente in practica dermatologica, din diverse motive: influenta factorilor de mediu extern, calitatea alimentelor, vopselurile si produsele de styling care sunt utilizate din abundenta.

Caderea parului devine un motiv de stres pentru foarte multe persoane care nu stiu la ce tratamente care mai de care mai sofisticate sa apeleze. Ceea ce ar trebui sa stie atat barbatii, cat si femeile este faptul ca remediile naturiste vin in sprijinul starii de sanatate precare a parului.

Natura, in sprijinul podoabei capilare

Pentru impiedicarea caderii parului dar si a mentinerii lui frumos si sanatos exista o serie de plante demne de luat in considerare:

Urzica, pentru par gras si varfuri crapate. Urzica este principala planta folosita pentru revigorarea parului. Este foarte bogata in substante nutritive si are, pe langa proteine, nenumarate vitamine si oligoelemente.

Preparati un decoct din urzici. Amestecati o parte din el cu samponul (o portie) si intindeti-l bine pe par. Lasati sa actioneze cateva minute. Clatiti-va bine. In ultima apa, turnati ceaiul de urzica ramas. Efectul este evident: pielea capului n-are matreata, parul devine matasos, cu un luciu frumos.

Un alt remediu excelent in lupta cu matreata este maceratul de urzici. In 500 ml otet de mere se pune un pumn de frunze de urzici proaspete, care se lasa la macerat timp doua saptamani. Lichidul strecurat se pune apoi in sticlute inchise. Se imbiba un tampon de vata cu acest amestec si se freaca puternic radacina parului, de doua ori pe saptamana.

Salvia hraneste si stimuleaza. Ceaiuri concentrate de salvie au fost folosite de foarte mult timp pentru a inchide parul la culoare sau pentru a ascunde firele albe. Astfel, se lua o jumatate de ceasca de frunze proaspete de salvie, acestea se taiau si se lasau sa fiarba in apa clocotita timp de aproximativ 20 de minute.

Dupa ce parul a fost spalat si aproape uscat, inmuiati un pieptene in infuzia de salvie si intindeti pe toata lungimea lui. Aplicata la nivelul capului salvia calmeaza insuportabilele mancarimi.

Brusturele stopeaza caderea parului. In cosmetica populara, brusturele a fost si inca mai este utilizat. Decoctul fierbinte de brusture este indicat pentru caderea parului, pentru combaterea sebumului, impotriva matretii etc. Astfel, se maseaza pielea capului de doua ori pe saptamana sau va limpeziti parul cu aceasta solutie dupa ce v-ati spalat.

Daca aveti parul foarte rar, faceti din cand in cand o masca hranitoare pentru par: amestecati o lingura de ulei de brusture, un galbenus de ou proaspat, o lingurita de miere, doua lingurite de suc de ceapa si doua lingurite de sapun lichid sau sampon. Aplicati acest amestec pe pielea capului, acoperiti-va parul cu o bucata de staniol sau cu un celofan, apoi puneti-va un prosop gros, iar dupa doua ore spalati-va pe cap.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare