Frumusete & Ingrijire

Peelingul facial, secretul unui ten frumos

Dornice sa arate foarte bine, femeile apeleaza la fel de fel de trucuri pentru ca pielea sa se mentina tanara si hidratata. Interesul si preocuparea pentru ingrijirea corpului au crescut si datorita noilor tehnologii din domeniul dermatocosmetologiei aflate in permanenta dezvoltare.

 

Unul dintre tratamentele cosmetice care satisface cerintele tot mai multor femei dar si barbati este peelingul facial . Se pare ca tratemntele cosmetice au incetat sa mai fie privite doar ca un domeniu exclusiv femeilor, si din ce in ce mai multi reprezentanti ai sexului tare apeleaza la diverse metode de ingrijire corporala .

Cum se realizeaza peelingul facial?

Peelingul chimic facial este o procedura noua si reprezinta modalitatea de indepartare a straturilor superficiale, mai precis a celulelor moarte de la nivelul fetei. Realizarea peelingul chimic este absolut contraindicata pe timpul verii, caci perioada de refacere este de minimum 2 luni, iar pielea ce se formeaza dupa ce s-a inlaturat stratul descuamat este foarte sensibila la expunerea la razele ultraviolete.

Daca pielea nu este bine protejata, tegumentul se poate distruge si rezultatul estetic poate fi mai rau decat inaintea tratamentului. In general, cea mai buna perioada pentru realizarea peelingului chimic este de la inceputul lunii octombrie pana la sfarsitul lui martie, in functie de temperatura de afara. Peelingul chimic este o tehnica nonivaziva, insa se realizeaza sub anestezie .

Ce trebuie si ce nu trebuie sa faci!

In acest timp, fata va ramane umflata pe o perioada de cateva zile, iar pielea va avea un aspect de ars. In functie de fiecare persoana in parte, acest aspect rosiatic poate dura chiar mai multe luni. Cojile care se vor desprinde (stratul superficial de piele) trebuie lasate sa pice in mod natural fara sa interveniti in vreun fel.

De asemenea, in perioada recuperarii este recomandat sa dormi cu fata in sus, sa nu folosesti niciun produs de machiaj si sa renunti la fumat cel putin o luna de zile, pentru a nu perturba procesul de vindecare .

Aceasta metoda este din ce in ce mai folosita pentru avatajele pe care le prezinta in comparatie cu tratamentele traditionale si pentru rapiditatea cu care se vad rezultatele.

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare