Frumusete & Ingrijire

#ingrijire ochi #ochi umflati #ochi

Ochi umflati? 7 remedii pentru a arata ca noua!

Cu siguranta si tu te-ai confruntat pana in acest moment cu problema ochilor umflati, simptom declansat cel mai adesea de o dieta saraca sau de lipsa unui somn odihnitor. Si pentru ca se spune ca ochii reprezinta oglinda sufletului, este necesar sa le acorzi o atentie suplimentara ori de cate ori acestia au nevoie.

De aceea, iata sapte remedii prin care iti poti ajuta ochii umflati sa arate ca noi.

Picaturi de ochi

Picaturile de ochi si antihistaminicele sunt benefice de fiecare data cand ochii sunt uscati, au reactii alergice sau prezinta diverse alte probleme. Antihistaminicele contin puternice proprietati antiinflamatorii concepute special pentru a contracara histamina eliberata in timpul unor astfel de reactii.

Mancare sanatoasa

Pentru a combate senzatia unor ochi umflati, poti lua in calcul si schimbarea alimentatiei. Concentreaza-ti dieta in jurul unor alimente sanatoase si bogate in potasiu, precum castraveti, morcovi, rosii si banane care, in plus, au puterea de a detoxifia corpul si de a elimina toxinele. De asemenea, bea cat mai multa apa si limiteaza consumul de sare sau alcool.

Servetele inghetate

Realizeaza un amestec de apa de castraveti, suc de lamaie si ceai verde si inmoaie bine servetele in acesta. Depoziteaza-le cu grija la congelator, pentru a le pastra intr-un mod igienic si lasa-le timp de cateva ore. Dupa ce au inghetat, scoate-le din congelator, pliaza-le si aseaza-le pe ochi. Vei observa in scurt timp rezultatele dorite.

Albusuri de oua

Un remediu impotriva ochilor umflati pe care sigur il ai in frigider este chiar oul. Separa galbenusurile de albusuri, pastreaza-le pe cele din urma si bate-le pana cand obtii o pasta usor rigida. Aplica apoi solutia cu atentie sub ochi, evitand introducerea in ochi, si las-o sa actioneze timp de aproximativ zece minute. Clateste la final cu apa calda.

Castraveti

Probabil ai vazut pana acum la televizor sau in reviste cum castravetii sunt folositi pentru a imbunatati aspectul ochilor. Iar acest lucru este real si il poti incerca si tu! Datorita acizilor si antioxidantilor naturali care reduc retentia de apa si usureaza inflamatia, vei putea scapa imediat de ochii umflati. Iar daca folosesti castraveti reci, va fi cu atat mai bine.

Pliculete de ceai

Daca esti un fan al ceaiurilor, afla ca nu trebuie sa arunci imediat pliculetele de ceai folosite. Dupa ce ti-ai pregatit bautura, lasa pliculetele sa se raceasca si asaza-le apoi pe ochi pentru circa zece minute. Antioxidantii si cafeina din ceai vor ajuta la refacerea vaselor de sange si la intinderea pielii, iar aspectul ochilor tai se va imbunatati.

Aloe vera

Aloe vera nu este benefica doar pentru arsurile solare, ci si pentru a elimina senzatia unor ochi umflati. Aceasta contine vitamina E si este un bun antioxidant, avand totodata proprietati antifungice, antibacteriene si vindecatoare pentru pielea ta. Inainte de a aplica aloe vera, pastreaz-o in frigider pentru un efect mai bun. Apoi ia o frunza de aloe vera, tai-o pe jumatate si foloseste gelul din interior pentru a il aplica usor in jurul ochilor.

Sursa foto: newbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare