Frumusete & Ingrijire

# lupta cu vergeturile #vergeturi

Lupta cu vergeturile poate fi castigata. Cum apar si ce poti face in privinta lor

Vergeturile pot aparea din atatea motive incat este aproape imposibil sa nu te lovesti de aceasta problema la un moment dat pe parcursul vietii. De multe ori tindem sa credem ca nu mai este nimic de facut si ca sunt niste semne pe care le vom avea intotdeauna, dar lucrurile nu stau chiar asa.

In primul rand, ca in mai toate cazurile, scenariul ideal este cel al preventiei. Cu alte cuvinte, daca aveti in plan sa slabiti, sa ramaneti insarcinata, sau daca aveti diferite afectiuni ale glandei tiroide, ar trebui sa preveniti vergeturile folosind din timp un produs destinat acestora.

Totusi, timpul nu este pierdut nici daca vergeturile au aparut deja si sunteti pus in fata faptului implinit. In continuare exista produse care le pot diminua cel putin.

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt declansate de ruperea tesutului conjunctiv, prin fortarea elasticitatii pielii intr-un timp foarte scurt.

Cand apar vergeturile?

Vergeturile pot aparea cand pielea nu este bine intretinuta sau este suprasolicitata: cresterea sau pierderea brusca in greutate, cure de slabire, sarcina, pubertate, afectiuni ale glandei tiroide.

Cum combatem vergeturile?

Exista numeroase produse concepute special pentru estomparea vergeturilor, cu ingrediente active ce functioneaza in acest sens.

Puteti opta pentru un ulei antivergeturi care sa ajute la mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii, care sa diminueze vergeturile existente si sa previna aparitia celor noi. Un astfel de produs hidrateaza pielea in profunzime, o lasa mai moale si mai catifelata si poate fi aplicat pe burta, sani, fund si picioare.

Ingredientele care functioneaza sunt cele precum uleiul de bacuri, uleiul din seminte de bumbac si extractul de lime.

Uleiul de bacuri stimuleaza productia de colagen la nivel celular, confera pielii elasticitate si fermitate si este hidratant. Uleiul din seminte de bumbac regenereaza, calmeaza, netezeste si hraneste pielea in profunzime deoarece are un continut de acizi grasi Omega 6 de circa 50%. In plus, extractul de lime ajuta la eliminarea celulelor moarte.

Vergeturile apar adesea in zona feselor, iar pentru aceasta problema puteti alege un produs care o tinteste direct. Astfel, o crema lifting pentru fese tonifiaza si defineste zona fesierilor si se aplica prin masaj seara.

Un produs bun are adesea in compozitie extracte din planta Anemarrhena Asphodeloides deoarece contine steroli ce imbunatatesc aspectul pielii si confera volum. De asemenea, extractul de Phaseolus Lunatus incetineste procesul inflamator declansat de degradarea la nivelul tesuturilor. In timpul procesului de formare al vergeturilor, enzime proteolitice precum tripsina, chimotripsina si elastaza se pierd. Activele din aceasta formula stimuleaza sinteza de colagen si fibronectina, estompand aspectul vergeturilor si conferind un aspect catifelat si tonifiat pielii.

Alte ingrediente eficiente sunt squalane, acidul hialuronic, uleiul de cocos si vitamina E.

O alta varianta ar fi o crema antivergeturi, care poate fi folosita atat in timpul sedintelor de masaj, in caz ca faceti, cat si acasa, dupa dus. Exista si in acest caz mai multe ingrediente care stimuleaza sinteza de colagen si fibronectina, estompand aspectul vergeturilor si conferind un aspect catifelat si tonifiat pielii.

Va puteti orienta spre un condus care sa contina acid hialuronic, vitamina E, vitamina C, ulei de masline, ulei de Tamanu, ulei esential de portocala dulce sau de tuberoze.

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare