Frumusete & Ingrijire

#ingrijire #rasfat #creme #corp

Intreg corpul merita sa fie rasfatat. Cremele, un must in ingrijirea de zi cu zi

Atentia noastra cade adesea doar pe ingrijirea anumitor parti ale corpului, cum ar fi fata, mainile, gatul si decolteul, sau in general zonele unde sesizam mici probleme sau imperfectiuni.

 

Totusi, nu ar trebui sa uitam ca intreg corpul nostru merita sa fie rasfatat si are de asemenea nevoi. Pielea este cel mai mare organ an corpului si cantareste circa 16% din greutatea corporala.

Cremele de corp zac adesea nefolosite pe rafturile din baie si le vine randul doar cand ne amintim de ele, cand avem un eveniment mai special si vrem sa fim ca scoase din cutie, sau cand pielea noastra devine atat de uscata incat se transforma intr-o necesitate.

Pe de alta parte, asa cum avem o rutina de seara si de dimineata in privinta tenului de exemplu, ar trebui sa ne intre in reflex sa folosim crema de corp o data pe zi, seara, dupa dus.

Sigur, nu este vorba doar de hidratare. Cremele de corp tintesc multe alte probleme, cum ar fi celulita, vergeturile, estomparea cicatricilor si imbatranirea pielii.

Chiar daca sunteti o persoana norocoasa si nu aveti nici una dintre problemele enumerate anterior, hidratarea ramane in continuare importanta. In plus, cui nu ii place sa aiba o piele fina, catifelata, ca de bebelus?

Puteti alege o crema cu ingrediente atent alese, ce va va face sa va simtiti ca o regina: extract de caviar Beluga, aur, argint, platina si vitamina E. Extractul de caviar are proprietati antioxidante si protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor soarelui. Acest extract este cunoscut pentru prevenirea degradarii elastinei, proteina elastica ce ajuta tesuturile sa revina la forma initiala dupa contractia muschilor.

Contine si numeroase elemente hidratante, cum ar fi acizii grasi Omega-3 si 6. Acesti acizi vor mentine pielea tanara si veti observa cum radiaza.

Celulita apare cel mai adesea in zona feselor si picioarelor si afecteaza predominant femeile. O crema nu este suficienta pentru a scapa complet de celulita, dar problema poate fi cel putin ameliorata. Un ingredient util care se gaseste in produsele de calitate este extractul de Paraguariensis si Glaucina, care stimuleaza lipoliza si inhiba formarea celulelor adipoase si contribuie la imbunatatirea drenajului si distributiei apei la nivel tisular, sustinand procesul de slabire si ajutand la mentinerea unui aspect fin al pielii inclusiv in timpul curelor de slabire.

In plus, sa nu uitam ca acneea nu apare doar pe fata. Putem avea probleme cu cosurile pe spate sau decolteu de exemplu. Odata ce am scapat de ele, lupta nu s-a terminat deoarece raman semnele. Din fericire, exista lotiuni de corp pentru regenerare si pentru estomparea cicatricilor post-acneice. Ideal ar fi un produs care sa contina acid hialuronic, ceara de albine, ulei de chia, squalane, vitaminele E si C.

O alta problema este imbatranirea, care nu iarta pe nimeni. Pe masura ce inaintam in varsta, pielea isi pierde elasticitatea si fermitatea. Ideal este sa intarziem pe cat se poate fenomenul si sa amelioram aspectul cu ajutorul unei lotiuni anti-imbatranire, pe care sa o aplicam zilnic, dupa dus. Ingredientele recunoscute pentru efectele benefice in acest sens sunt vitamina E, C, ulei de cocos, de masline, ulei esential de mandarina si iasomie si ulei de seminte de chia.

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare