Frumusete & Ingrijire

#sanatate #sanatate olimpici #sfaturi sanatate olimpici

Lectii de sanatate de la olimpici

Multi dintre noi doar visam sa devenim castigatori de trofee, sa fim apreciati si recunoscuti pentru eforturile in sport. Sportivii si atletii de la Olimpiada de vara de la Londra ne pot insa invata multe lucruri despre cum sa ne imbunatatim aspectul fizic si cum sa avem grija de sanatatea noastra.

Iata mai jos catva sfaturi de la olimpici in ceea ce priveste imbunatatirea programului tau de sport:

Seteaza obiective inalte. Atletii sunt educati sa aiba o gandire de invingatori si sa se astepte intotdeauna la cele mai bune medalii. Sportivii isi doresc intotdeauna mai mult, iar gustul succesului este foarte dulce si ii motiveaza pentru rezultate si mai bune.

Aceasta gandire o poti imprumuta si tu de la atleti, chiar daca nu concurezi pentru medalii importante. Fie ca este vorba de antrenamentul fizic zilnic, fie de un plan de dieta, este foarte important sa iti setezi rezultate cat mai bune si fii motivat sa le atingi.

Inainte de fiecare sesiune de miscare, incearca sa te gandesti la ce vrei sa obtii. Vrei sa iti intaresti musculatura, sa ai un abdomen plat si sa te simti bine in pielea ta? Totul sta in modul in care gandesti. In acest fel vei fi mult mai concentrat si vei obtine ceea ce iti doresti.

Gaseste sportul potrivit pentru tine. Daca vrei sa reusesti in ceea ce iti propui, sfatul sportivilor si atletilor este sa gasesti sportul care ti se potriveste si sa perseverezi. Poti incepe mai multe sporturi, insa este recomandat sa ramai la cel care iti place cel mai mult si iti ofera cele mai mari satisfactii.

Daca iti doresti sa fii in forma si sa ai un trup tonifiat, insa nu te impaci prea bine cu sportul si miscarea, gandeste-te ca orice persoana este facuta pentru miscare. Daca clasele traditionale de aerobic sau fitnes nu te multumesc poti incerca si alte sporturi. De exemplu, poti merge la clasele de arte martiale, yoga sau zumba. Aceste clase sunt din ce in ce mai populare si dau rezultate foarte bune.

Ai incredere in fortele tale. Chiar daca rezultatele intarzie sa apara, nu renunta. Orice lucru trebuie bine facut inainte de a-si arata roadele. Gandeste pozitiv si incearca din nou, daca ai intampinat greutati sau esecuri.

Renuntarea este cea mai frecventa greseala in randul persoanelor care se accidenteaza. Depresia apare rapid si afecteaza activitatile zilnice.

Nu iti face griji pentru nervi. Emotiile sunt firesti inaintea unei competitii si pot fi extrem de benefice daca sunt transformate in motivare si gandire pozitiva. Este foarte important sa te concentrezi pe lucrurile pe care trebuie sa le faci si sa nu te gandesti la lucrurile negative.

Odihneste-te suficient. O regula de aur pentru sportivi este sa se odihneasca corespunzator. Odihna si somnul sunt esentiale pentru organism deoarece hormonii eliberati in timpul somnului ajuta la refacerea tesuturilor si muschilor.

Este indicat sa dormi cel putin 7 ore pe noapte. Odihna ajuta si la relaxarea organismului dupa antrenamentele epuizante si ajuta la metabolismul fluidelor. Pentru rezultate bune, incearca sa alternezi zilele de miscare cu zilele de repaus.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare