Frumusete & Ingrijire

#intrebari epilare definitiva #epilare definitiva

Intrebari despre epilarea definitiva. Merita sa apelezi la o astfel de procedura?

Epilarea definitiva cu laser este o procedura din ce in ce mai intalnita, cu ajutorul careia poti scapa de parul nedorit. Poate fi eficienta pe orice zona a corpului: maini, picioare, axila sau chiar zona inghinala si fata.

 

Eficienta de care da dovada aceasta procedura a dus la aparitia unui numar mare de clinici de epilare definitiva Bucuresti. Cu toate astea, foarte multe persoane evita sa apeleze la ele, fie pentru ca le este teama de durere sau reactii adverse, fie din cauza costului.

Din fericire, epilarea definitiva este din ce in ce mai atractiva din punct de vedere al costurilor si este o procedura minim invaziva, adica nedureroasa.

Daca vrei sa scapi definitiv de parul nedorit de pe corp, este bine sa stii raspunsul la cateva intrebari inainte de a merge intr-o clinica specializata.

1. Cum functioneaza epilarea definitiva?

Laserul actioneaza sub epiderma, asupra foliculilor firelor de par. Acesta inhiba dezvoltarea radacinii, fara a irita pielea si fara a afecta tesutul.

2. Cum trebuie sa te pregatesti inainte de orice procedura de epilare definitiva?

Pregatirea pentru epilarea definitiva este simpla, insa implica niste reguli stricte:

  • trebuie sa te asiguri ca timp de 3 saptamani nu folosesti nicio alta metoda de epilare. Doar cu o zi inainte de procedura poti folosi rama de ras, incercand sa nu iriti zona;
  • trebuie sa eviti actiunea soarelui asupra pielii, cu cel putin 4 saptamani inainte de procedura;

3. Epilarea definitiva doare?

Nu! Exista un mic disconfort, insa nimic deranjant. Practic, vei simti mici intepaturi, asemanatoare celor de tantar. De asemenea, poate fi destul de neplacut mirosul de ars care apare din cauza actiunii asupra firelor foarte groase. Atat micile intepaturi, cat si mirosul sunt normale si arata ca tratamentul este eficient.

4. Ce se intampla imediat dupa procedura? Exista reactii adverse?

Imediat dupa tratamentul cu laser pot aparea mici iritatii locale. Acestea nu dureaza mai mult de cateva ore, insa. De asemenea, in primele zile pot aparea mici fire de par. Acest lucru nu inseamna ca tratamentul nu a fost eficient. Firele vor cadea singure dupa aproximativ 10-14 zile.

5. Cum trebuie sa ingrijesti zona epilata?

Ingrijirea zonei epilate se face prin folosirea unor creme cu factor de protectie solara si prin evitarea deodorantului direct pe piele. Soarele este cel mai periculos dusman al pielii proaspat epilate, motiv pentru care este bine sa aplici creme cu factor de protectie de cel putin 30, ori de cate ori iti expui pielea la razele lui.

In ceea ce priveste deodorantul, acesta poate sa fie inlocuit cu lotiuni si creme hidratante.

6. Cat dureaza pana cand eficienta unui tratament de epilare definitiva este maxima?

Rezultatele durabile se vad dupa aproximativ 8-10 sedinte. Asta nu inseamna ca nu exista si rezultate imediate. Inca din prima sedinta poti descoperi ca firele de par devin mult mai putine si mai sensibile. Dupa 8-10 sedinte, insa, peste 90% din parul nedorit va fi deja dat uitarii.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului