Frumusete & Ingrijire

#tratamente ulei argan #ulei de argan #ingrijire

Ingrijirea cu argan? Afla care sunt beneficiile uleiului de argan!

Uleiul de argan sau celebrul aur al Marocului (Moroccan Oil) este un ulei vegetal obtinut din samburii fructelor arborelui de Argan si contine un mix bogat de acizi grasi, dar si un complex bogat de vitamine.

Uleiul de argan reprezinta o varianta de ingrijire naturala pentru intregul corp. Indiferent daca il aplici pe ten sau pe pielea corpului, ca il folosesti pentru ingrijirea parului sau a unghiilor, acesta este o adevarata comoara pentru sanatate si pentru frumusete.

Ce contine uleiul de argan?

Acizii grasi nesaturati (omega 3, omega 6, omega 9) care se regasesc intr-o cantitate semnificativa in uleiul de argan, precum si acidul linoleic si steroli, oleic, stearic, alpha-linolenic, palmitic sau antioxidantii ajuta la revigorarea tesuturilor pielii si regenerarea parului si a unghiilor. De altfel, uleiul de argan este bogat in vitaminele A, E si F, ajutand pielea sa se mentina tanara si hidratata.

Folosirea uleiului de argan in tratamente cosmetice

In ceea ce priveste beneficiile asupra tenului, uleiul de argan hidrateaza fata, o netezeste, previne aparitia ridurilor si le estompeaza pe cele existente, ofera elasticitate tenului si trateaza acneea. De asemenea, are capacitatea de a regenera tesuturile in urma arsurilor solare.

Uleiul de argan hidrateaza in profunzime pielea corpului oricat ar fi de uscata, nu contine colesterol, trateaza eczemele, psoriazisul si iritatiile dermatologice. In plus, este folosit si pentru a preveni aparitia vergeturilor, regenereaza celulele pielii si regleaza sebumul, conferindu-i pielii elasticitate si fermitate. Pentru ingrijirea corpului poti folosi si untul de corp obtinut din uleiul de argan, care iti va face pielea mai flexibila si mai luminoasa. Acesta se aplica la fel de usor ca orice alta lotiune pentru corp si este usor de intins pe piele.

Produsele pe baza de argan protejeaza chiar si parul impotriva radiatiilor solare. Un astfel de tratament cosmetic pentru podoaba capilara este Serum Argan, ale carui beneficii sunt ingrijirea naturala si in profunzime a firului de par, efectul anti-frizz si prevenirea despicarii varfurilor acestuia. In plus, ii va reda parului tau stralucirea si catifelarea specifice unei podoabe capilare sanatoase. Este foarte bine de stiut ca nu contine parabeni sau alcool, astfel ca nu are contraindicatii in ceea ce priveste utilizarea, fiind prietenos din punct de vedere dermatologic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare