Frumusete & Ingrijire

#spf #protectie solara #iritatii #arsuri solare #piele

Ingrediente nocive din cremele SPF

Atunci cand cumperi o crema pentru protectie solara , de obicei te orientezi dupa firma, pret sau ambalaj. Din pacate, niciunul dintre aceste criterii nu te ajuta sa iti mentii pielea sanatoasa, asa ca este recomandat ca atunci cand iei din raft un produs sa verifici lista de ingrediente.


De asemenea, femeile insarcinatesau parintii copiilor mici trebuie sa fie mult mai atenti, deorece au nevoie de o protectie speciala.


Iata 3 dintre ingredientele nocive, des intalnite in cremele cu SPF :


Oxybenzon


Oxybenzonul face parte din lista ingredientelor principale ale cremelor care lupta impotriva razelor ultraviolete. Mai exact, oxybenzonul  este un produs care formeaza o pelicula pe suprafata pielii si stopeaza aceste raze atat de nocive.


Totusi, oxybenzonul este absorbit de piele intr-o oarecare cantitate si astfel  duce la dereglari hormonale si diverse reactii alergice.


Din acest motiv, medicii dermatologi recomanda persoanelor care cumpara crema SPF, sa evite produsele pe a caror eticheta apare acest ingredient si sa opteze pentru cele care contin oxid de zinc sau titaniu. Acestea din urma au aceeasi functie ca si oxybezonul, insa nu dauneaza sanatatii.


Vitamina A sau Retinol


Vitamina A este un ingredient care catifeleaza, hidrateaza si ajuta la mentinerea pielii tinere, fiind utilizat de obicei un ingredient de baza in cremele antirid. Totusi, oamenii de stiinta au descoperit ca in contact cu razele soarelui, vitamina A devine cancerigena pentru epiderma.


Programul National de Toxicologie a realizat un experiment pe cobai de laborator; acestia au fost unsi cu vitamina A si  expusi la razele soarelui. In urma rezultatelor, cobailor care au purtat pe piele vitamina A  li s-au marit cu 21%sansele de a dezolta cancer de piele fata de cei care nu s-au protejat in niciun fel.


BTH


BTH este un aditiv antioxidant utilizat in industria farmaceutica ,  cosmetica si chiar alimentara. Totusi, pentru ca este un ingredient nociv si poate cauza diverse alergii ale pielii sau tumori, a fost interzis in Japonia, Australia si Suedia.
De asemenea, ingredientul BTH poate provoca, in caz de inhalare , probleme ale ficatului, rinichilor si chiar ale sistemului nervos central.


Asadar, evita sa cumperi un produs SPF care are pe eticheta acest ingredient.

Sursa foto : dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare