Frumusete & Ingrijire

#ruj #placa bacteriana #dantura #carii

Rujul dauneaza grav danturii

10 dintre cele mai faimoase rujuri din lume au fost supuse unor cercetari stiintifice pentru a se afla daca dauneaza sau nu sanatatii. In urma acestora s-a descoperit ca toate rujurile contin ingrediente responsabile de aparitia placii dentare, dar si de alte probleme ale dintilor.


Specialistii brazilieni de la Universitatea din San Paulo au luat fiecare produs cosmetic in parte si l-au supus unor studii stiintifice. Rezultatele au fost inspaimantatoare, cu atat mai mult cu cat aproape orice femeie moderna utilizeaza zilnic rujul.


Oamenii de stiinta au studiat compozitia chimica a rujurilor si au descoperit ca acestea contin ceara paraben, o substanta  care se lipeste cu usurinta de suprafata dintilor, alaturi de resturile alimentare, favorizand astfel dezvoltarea bacteriilor si evident, aparitia placii dentare.


Prin urmare, utilizarea indelungata si repetata a rujurilor poate dauna puternic smaltului dintilor si, de asemenea, poate duce la formarea cariilor.


Cu cat resturile alimentare (in special de la produsele dulci) sunt sustinute mai mult timp pe suprafata dintilor, cu atat acestia sunt mai afectati si supusi riscurilor.


Potrivit lui Antonio Xavier, unul dintre liderii acestei cercetari, chiar daca rujurile contin ceara paraben in cantitati mici, problemele dentare pot sa apara in circa trei luni, daca produsul cosmetic este folosit in fiecare zi.


Specialistii brazilieni intentioneaza sa creeze un spray special al carui rol sa fie protectia dintilor impotriva acestei subtante lipicioare dar si impotriva bacteriilor.


Momentan, oamenii de stiinta le sfatuiesc pe femei sa utilizeze cat mai rar posibil rujurile si sa se spele pe dinti cat mai des cu putinta. Doar in acest fel pot reduce sansele  de a evita efectele negative date de produsul cosmetic.


Denumirile rujurilor nu au fost date publicitatii.

Sursa foto : robotnine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare