Frumusete & Ingrijire

# marire sani #operatie marire sani #operatie

Despre marirea sanilor dupa o prima operatie de marire a sanilor (augmentare secundara) cu doctor Ovidiu Grecu

Augmentarea mamara, mamoplastia de augmentare sau marirea sanilor cu implanturi mamare este operatia prin care sanii mici, prea putin dezvoltati, devin sanii cu volum pe care fiecare pacienta care apeleaza la aceasta interventie i-a visat. Atunci cand marimea obtinuta dupa augmentarea mamara nu este cea pe care ai visat-o, ci doar cea maxima pe care caracteristicile anatomice ale sanilor tai au permis-o in acel moment, exista posibilitatea de a apela la o augmentare mamara secundara, adica inlocuirea implanturilor mamare vechi cu unele mai mari. La schimbarea implanturilor mamare apeleaza si pacientele care isi doresc o reimprospatare a look-ului sanilor dupa mai multi ani in care corpul a trecut prin diferite schimbari: slabit, ingrasat, sarcini, alaptat. Cele mai multe dintre acestea o fac pentru ca isi doresc o marime mai mare, dar in anumite cazuri este nevoie si de interventii adiacente precum liftingul mamar pentru a obtine rezultatul dorit: sani mai mari, atragatori si mai fermi. Despre schimbarea implanturilor mamare discutam cu doctor Ovidiu Grecu (www.drgrecu.ro), medic primar in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, fondatorul conceptului de chirurgie estetica responsabila.

„Dorinta de sani mai mari este o dorinta fireasca. Sanii sunt vazuti ca un simbol al feminitatii, iar ceea ce face operatia de augmentare mamara, dincolo de schimbarea estetica, este sa redea increderea pacientelor in propriul corp, cele mai multe dintre acestea dezvoltand chiar un complex in ceea ce priveste pieptul plat. Rezultatul interventiei de augmentare mamara schimba adesea viata unei paciente, insa exista si cazuri in care pacientele si-ar dori un volum mai mare decat cel potrivit pentru caracteristicile anatomice ale sanilor, prezente in momentul consultatiei. Chiar daca acest rezultat este unul perfect din punct de vedere medical, in deplina armonie cu aspectul pacientelor, un rezultat care sa li se potriveasca „manusa”, anumite paciente se simt nemultumite de volumul pe care propriul corp l-a permis”, ne spune doctor Ovidiu Grecu.

Ce se poate face pentru a obtine sani mai mari dupa o prima augmentare mamara?

„Se poate apela la schimbarea implanturilor mamare. In primul rand, fiecare pacienta trebuie sa fie constienta ca, desi este o interventie extrem de populara, augmentarea mamara nu este un produs pe care il achizitionezi asa cum faci cu un item vestimentar, ci o interventie chirurgicala, deci are anumite limite. Limita principala este reprezentata de caracteristicile anatomice ale fiecarei paciente, adica tesuturile proprii. Este important sa asculti sfaturile si recomandarile medicului in ceea ce priveste forma si marimea implanturilor mamare pentru a obtine cel mai frumos rezultat posibil (care sa mentina sau sa imbunatateasca aspectul sanului - cat mai sexi, natural, atragator) si fara complicatii (trebuie, in orice caz, sa fim constienti de faptul ca tesuturile sanilor sunt vii si vor fi in continua modificare, exact ca orice lucru viu). In anumite cazuri, rezultatul primei operatii de marire a sanilor nu este cel dorit, pacientele dorindu-si si mai mari, dar in acelasi timp si cu un aspect atragator al formei sanilor. Aceasta dorinta poate fi indeplinita in timp, dupa ce apare o relaxare a tesuturilor si a buzunarului creat la prima interventie, astfel incat implanturile mai mari sa poata fi introduse fara sa forteze sau sa largeasca printr-o sectiune chirurgicala buzunarul necesar implantului”, sustine doctor Ovidiu Grecu.

Cand se poate face interventia de schimbare a implanturilor mamare?

Schimbarea implanturilor mamare mai mici cu unele mai mari se poate realiza la minimum 1 an de la prima interventie, fara riscurile sau complicatiile „fortarii” marimii cu orice pret din prima interventie: „schimbarea implanturilor mamare pentru a obtine sani mai mari este o adevarata arta. Este important ca medicul sa foloseasca implanturi adecvate sanului actual, determinat de calitatea tesuturilor, a pielii, si formei, astfel incat sa fie respectate principiile de acoperire a implanturilor, iar rezultatul sa fie unul in deplina armonie cu silueta pacientei si sa fie lipsit de complicatii. Este bine ca interventia sa se realizeze incepand cu minimum 1 an de la cea anterioara”, ne spune doctor Ovidiu Grecu.

Ce presupune interventia de augmentare mamara secundara?

Primul pas pentru cea de-a doua augmentare mamara este consultatia. In cadrul consultatiei se stabileste daca este sau nu momentul oportun pentru inlocuirea implanturilor mamare mai mici cu unele mai mari. Daca medicul considera ca a trecut suficient timp de la prima interventie si ca tesuturile s-au relaxat, se trece la efectuarea unei ecografii mamare si, in anumite cazuri, si la efectuarea unei mamografii.

Ca si prima augmentare mamara, schimbarea implanturilor mamare se realizeaza sub anestezie generala si dureaza 1-2 ore sau mai mult atunci cand interventia este asociata si cu lifting mamar. Tot la consultatie voi stabili si necesitatea, in anumite cazuri, de a modifica pozitia si dimensiunile vechiului buzunar, in limitele posibile fiecarui caz in parte.

Cum este recuperarea dupa cea de-a doua interventie de augmentare mamara?

Este nevoie de o perioada de recuperare de minimum 2 saptamani, apoi pacientele isi pot relua activitatea de munca. In ceea ce priveste activitatile fizice, acestea pot fi reluate treptat, la minimum 1 luna de la realizarea interventiei. Partea buna este ca in cazul schimbarii implanturilor mamare, disconfortul dureros este in general mai mic decat in cazul operatiei initiale.

Daca nu ai obtinut sanii mult visati dupa prima operatie de augmentare mamara, doctor Ovidiu Grecu este medicul specializat in chirurgia secundara a sanilor. Descopera cazuri complete de augmentare mamara, schimbare a implanturilor mamare, lifting mamar, mamoreductie si tratament corect in cazul contractarii capsulare post-implant pe www.instagram.com/dr.ovidiugrecu, pe Youtube @dr.ovidiugrecu sau pe Vimeo (Doctor Ovidiu Grecu).

Pentru detalii cu privire la preturi/ proceduri/ programari intra pe www.drgrecu.ro. Poti contacta direct echipa doctorului Ovidiu Grecu la numar de telefon +40731330362 sau la adresa de email office@drgrecu.ro pentru orice nelamurire sau detalii cu privire la proceduri.

FOTO: drgrecu.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare