Frumusete & Ingrijire

#lumina #soare #beneficii sanatate #beneficii soare

Cura cu soare. 7 beneficii ale luminii asupra sanatatii tale

Odata cu venirea verii starea ta de spirit incepe sa se schimbe si nu ai inteles de ce? Iata ce spun ultimele cercetari in domeniu despre efectele benefice ale soarelui asupra organismului:

Terapie pentru trup si suflet

Lumina soarelui ajuta la prevenirea cancerului. Cercetatorii americani au demonstrat legaturi importante intre deficitul de vitamina D, cauzat de lipsa expunerii la soare, si cancer. Ei au constatat ca incidenta cancerului de colon este de trei ori mai mare in orasul New York, decat in Mexic. Un studiu efectuat pe 1.179 de femei aflate in postmenopauza a aratat ca un nivel ridicat de vitamina D scade cu 60% riscul de a face cancer.

Bai de lumina impotriva depresiei

Potrivit mai multor studii, lumina soarelui determina o crestere a libidoului, sporind capacitatea de reproducere. Datorita productiei de serotonina, lumina amelioreaza simptomele depresiei si are efecte pozitive asupra starii de spirit.

Vindeca o parte din bolile de piele

Expunerea la soare ajuta la vindecarea psoriazisului. Pentru aceasta boala de piele nu a fost gasit inca un leac ideal, insa s-a constatat ca, dupa patru saptamani de expunere regulata la soare, in 84% din cazuri boala a regresat.

Stimuleaza starea de bine

Sursa foto: sciencedaily.com

Expunerea la soare relaxeaza muschii si are un impact pozitiv asupra mobilitatii articulatiilor. Soarele stimuleaza cresterea nivelului de testosteron la barbati si de progesteron la femei. Serotonina, a carei productie creste in timpul bailor de lumina, creeaza o stare de bine fizica si mentala.

Remediu impotriva stresului

Soarele alunga stresul. Datorita activitatii neurotransmitatorilor, creste de nivelul de aparare al sistemului imunitar, imbunatateste raspunsul sistemului endocrin si regleaza ritmul biologic. Lumina soarelui are, de asemenea, efecte benefice asupra pacientilor bolnavi de Alzheimer.

Prietenul oaselor si al muschilor

Sanatatea oaselor se bazeaza, in mare masura, pe soare, intrucat acesta stimuleaza productia de vitamina D, dar si pe cea de calciu, care sunt responsabile de duritatea oaselor. Cercetarile arata ca lumina soarelui reduce riscul de osteoporoza si de scleroza multipla.

Ajutor pentru un somn bun

Soarele are efecte pozitive asupra calitatii somnului. Expunerea la soare in timpul zilei stimuleaza productia naturala de melatonina pe timp de noapte, contribuind la reglarea echilibrului hormonal.

Sursa foto: isshogenki.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului