Frumusete & Ingrijire

#unghii #unghii moi #tratament unghii #protectie unghii

Cum sa protejezi si sa intaresti unghiile moi

unghiile moi au, de foarte multe ori, de suferit din cauza faptului ca se rup si chiar exfoliaza in mod frecvent. Atunci cand unghiile tale sunt moi, este putin probabil sa le poti lasa sa creasca si sa le dai forma dorita. Totusi, exista cateva modalitati naturale prin care le poti face mai tari si mai rezistente.



Mananca sanatos


Alimentatia are un rol foarte important in cresterea frumoasa si sanatoasa a unghiilor. Medicii recomanda ca jumatate din alimentatia zilnica sa fie compusa din 50% fructe si legume crude deoarece in acest fel vei consuma toate vitaminele si mineralele din acestea, fara sa pierzi nimic.

In general, unghiile sunt moi in momentul in care corpul are un deficit de calciu. Totusi, chiar daca tentatia sa te indrepti catre suplimente alimentare este destul de mare, cea mai buna varianta este sa consumi alimente care contin acest mineral. Asadar, laptele si lactatele in general, migdalele, broccoli, laptele de soia s de orez si legumele verzi la culoare sunt doar cateva dintre alimentele cu un continut ridicat de calciu.


Evita sa folosesti detergenti puternici


Atunci cand speli rufele la mana sau cand speli vasele cu detergent special (chiar daca este pentru piele sensibila ), unghiile tale au de suferit, inca din primele clipe. Rezultate neplacute apar dupa doar 10 minute in care ai stat cu mainile in detergent: unghiile sunt si mai moi decat de obicei, eventual se rup sau se exfoliaza.

In acest caz, solutia este una destul de simpla: foloseste manusi de plastic inainte de fiecare contact cu detergentii.


Incearca sa nu tii mainile in apa prea mult


Ca si detergentii, apa (in special cea calda) inmoaie foarte mult unghiile. Totusi, este o diferenta clara intre apa si detergenti: cea dintai nu ataca si nu provoaca exfolierea unghiilor. Totusi, incearca sa nu stai cu mainile in apa mai mult de 10 minute pentru a evita micile probleme.


Nu folosi unghiile pe post de intrument


Multe femei au tendinta sa isi foloseasca unghiile pe post de instrument de taiat, de scobit samd. Unghiile trebuie sa aiba rol estetic si atat. Pentru alte lucruri, este recomandat sa utilizezi produse speciale sau sa gasesti alti inlocuitori ale acestora.


Inmoaie-le in ulei cald


Un truc naturist la care au apelat multe femei cu unghiile moi, este scufundarea unghiilor in ulei incalzit. Cu cat mai cald cu atat mai bine, insa cel mai important este ca tu sa suporti temperatura respectiva si sa nu fortezi. Tine unghiile in ulei cald aproximativ 5 minute pe zi, zilnic, timp de 2 saptamani. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.


Foloseste produse de intarire


In cazul in care tratamentul cu ulei cald ti se pare mult prea greu si prea migalos, te poti indrepta catre produsele speciale pentru intarirea unghiilor. Acestea se gasesc sub forma de crema, gel sau chiar lac de unghii , insa este foarte important sa folosesti produsul achizitionat conform instructiunilor de pe ambalaj. Incearca mai intai produsele de plafar care au preturi mici si sunt eficiente, insa daca rezultatele nu te multumesc, poti opta pentru ceva mai sofisticat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare