Frumusete & Ingrijire

#masti naturale #ten gras #masti ten gras #tratament ten gras

Tenul gras - trateaza-l cu masti naturale

Daca te confrunti cu problema tenului gras si a excesului de sebum, este bine sa stii ca poti scapa de aceasta problema cu ajutorul unor masti speciale. Totusi, nu uita ca persoanele cu tenul gras au o piele mai hidratata in mod natural, motiv pentru care vor avea un aspect mai tanar, chiar si in ciuda varstei inaintate.



Iata cateva masti cu care poti reduce considerabil excesul de sebum si aspectul de piele grasa


Masca cu albus de ou


Separa un albus, amesteca-l si aplica masca pe pielea proaspat demachiata/spalata. Lasa aceasta masca sa aplice timp de 20 de minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calda din belsug. In afara de faptul ca va reduce excesul de sebum, albusul de ou va imbunatati aspectul pielii, datorita continutului de colagen natural, recunoscut pentru faptul ca vindeca ranile, arsurile, cosurile, eczemele etc.


Masca cu argila si zeama de lamaie


O lingura rasa de pudra de argila mixata cu o lingura de zeama de lamaie, va rezulta una dintre cele mai bune masti impotriva excesului de sebum. Aplica aceasta masca pe pielea curata, las-o sa actioneze 10 - 15 minute (sau mai mult daca suporti mancarimile usoare provocate de lamaie) si clateste apoi pielea cu apa calda. Lamaia are efect astringent, in timp de argila purifica epiderma. In urma acestui tratament, pielea va ramane curata, uscata si placuta la atingere.


Masca cu fulgi de ovaz


In magazinele naturiste vei gasi pungi cu fulgi de ovaz, la preturi destul de reduse. Amesteca o lingura cu varf de fulgi de ovaz cu o lingurita de miere si aplica masca rezultata pe pielea curata. las-o sa actioneze 10 minute, indeparteaza excesul cu un servetel de hartie, iar apoi clateste cu apa curata.

Fulgii de ovaz curata porii si elimina excesul de grasime al pielii, in timp ce mierea este un agent antibacterian natural.


Masca cu iaurt


Amesteca o lingura de iaurt, cu o lingurita de faina, una de miere si doua picaturi de ulei de arbore de ceai si aplica masca rezultata direct pe piele. Las-o sa actioneze 15 minute si indeparteaza-o apoi cu apa curata.


Masca de rosii


Sucul de rosii strange porii si are un efect racoritor asupra pielii. Stoarce zeama de la o rosie si mixeaz-o cu o lingurita de zeama de lamaie. Inmoaie o discheta de bumbac in produsul final si maseaza-ti fata cu aceasta. Las-o apoi sa patrunda in piele si clateste la final cu apa calda.


Masca cu castravete


Ia un castravete de marime medie, da-l pe cea mai mica razatoare, intinde-te pe spate si aplica pasta rezultata pe toata suprafata pielii. Las-o sa actioneze 10 minute, dupa care sterge fata cu un prosop de hartie si clateste-te cu apa rece.


Masca cu bicarbonat de sodiu


Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu una de iaurt sau miere si maseaza amestecul pe ten. Dupa 15 minute, spala-te pe fata si vei observa cu pielea va fi mai uscata. In plus, aceasta masca este foarte buna si pentru prevenirea aparitiei cosurilor sau a eruptiilor cutanate care apar in mod frecvent.


Atentie! Indiferent de tipul de masca, este recomanda sa eviti zona ochilor pentru ca aceasta etse foarte senzibila.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare