Frumusete & Ingrijire

#curatare #ten #exfoliere #argila

Cum sa ai un ten perfect curat

Un ten ingrijit zilnic, pana in cele mai mici detalii este un ten care se va mentine tanar si frumos pentru mai multa vreme. Este recomandat sa incepi aceasta ingrijire cat de timpuriu se poate, astfel incat sa eviti aparitia cosurilor, a liniilor de expresie, a ridurilor, dar si senzatia de ten imbacsit si obosit.


Cu pasii potriviti pentru ingrijirea tenului, pielea ta va radia de frumusete, va avea mereu o stralucire aparte, iar tu vei arata proaspata de dimineata pana seara.


Iata pasii esentiali catre un ten perfect:


Demachiaza-te


Chiar daca nu ai folosit machiaj, seara inainte de culcare adauga cateva picaturi de demachiant pe o discheta de bumbac si maseaza-ti intreaga fata pentru a indeparta particulele de praf depuse pe pielea ta. Vei avea surpriza sa vezi ca discheta demachianta va fi murdara dupa curatarea tenului.


Sfat: alege un demachiant care sa nu contina mineral oil, parabeni sau alte ingrediente care pot avea efecte distructive asupra tenului, dar si asupra sanatatii tale pe termen lung. 


Spala-te cu gel sau spuma de curatare


Demachiantul nu reuseste inotodeauna sa indeparteze in totalitate murdaria de pe piele, asa ca utilizarea unui gel sau a unei spume de curatare iti va lasa tenul foarte curat. O conditie esentiala este sa te speli cu apa calda, pentru ca aceasta curata mai bine pielea.


Sfat: ca si in cazul demachiantului, este recomandat sa alegi un produs bio, cu ingrediente cat mai naturale.


Foloseste un buretel de curatare


Incearca sa utilizezi in fiecare seara un buretel pentru o curatare in profunzime a pielii. Aplica pe buretel putin sapun hidratant si maseaza-ti tenul. Buretelul va indeparta toate celulele moarte de la suprafata pielii si va stimula circulatia sanguina, lasand tenul cu un aspect impecabil.


Baie de abur


Desi nu este un procedeu pe care sa il urmezi in fiecare zi, baia de abur deschide porii si  curata pielea  in profunzime. Adauga in recipientul cu apa o lingura cu frunze de galbenele, care au rolul de a proteja tenul si de a induce in porii deschisi o senzatie de calmare. Baia cu abur se poate face o data pe saptamana.


Masca pe baza de argila


Dupa baia de abur, amesteca o lingurita de argila cu o cantitate similara de ulei de masline si putina apa, astfel incat sa prepari un amestec cu o consistenta ca a smantanei. Aplica masca pe ten, gat si eventual piept si indeparteaz-o dupa 10 minute cu apa calduta. Argila curata tenul, lasandu-l catifelat si perfect curat.


Argila se gaseste in farmacii sau la magazinele naturiste si costa in jur de 10 lei o cutie cu 10 plicuri. Un singur plic iti va ajunge pentru cel putin doua masti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare