Frumusete & Ingrijire

#sanatate #animale #sanatate stapani animale

Beneficii pe care animalele le au asupra sanatatii

Atunci cand traiesti alaturi de animale, viata ta nu este doar mai frumasa, ci si mai sanatoasa. S-a constatat ca cei mai multi proprietari de animale sunt mai sanatosi fata de cei care nu au caini sau pisici. Iata cateva dintre beneficiile pe care compania unui animal ti le poate aduce.

Animalele te scapa de stres

Inca din prima clipa in care intri pe usa si vezi animalutul tau dragu cum se bucura ca te vede, deja te simti mai bine.

Optimismul si energia pozitiva, dar mai ales bucuria cu care esti intampinat in caminul tau te vor ajuta sa te relaxezi rapid. Daca incepi sa te joci cu animalul, in maxim 30 de minute te vei simti excelent, iar tonusul psihic va fi foarte bun.

Animalele iti mentine presiunea sangelui la un nivel optim

Un studiu realizat pe un numar de 240 de cupluri a demonstrat ca posesorii de caini au o presiune sanguina mult mai buna.

Acest lucru se datoreaza faptului ca stapanii de caini sunt fortati cumva sa iasa de 3 ori pe zi afara la plimbare cu animalul de companie. In acest timp, oamenii ies din rutina si din starea de sedentarism.

O plimbare de numai 15 minute te va ajuta sa te simti mai bine si sa ai un tonus fizic excelent.

Animalele te scapa de colesterol

Pentru a preveni aparitia colesterolului, medicii recomanda o dieta alimentara cat mai sanatoas, dar si mult sport. Daca iesi in parc alaturi de cainele tau si alergi sau te joci alaturi de acesta, cu siguranta nivelul colesterolului va incepe sa fie semnificativ redus. Cu cat vei avea o activitate fizica mai intensa, cu atat nivelul colesterolului tau va fi mai scazut.

Animalele te ajuta sa previi depresia

Cainii, pisicile si chiar si pasarile au puterea de a te face sa te simti mai bine, sa te simti mai fericit. Este suficient sa simti ca ai langa tine pe cineva care te iubeste neconditionat si care te intampina acasa sau se joaca alaturi de tine pentru a preveni starea de depresie.

Achizitioneaza jucarii si accesorii care sa il binedispuna pe caine. Cu cat acesta va fi ma vesel si mai jucaus, cu atat tu vei avea o stare mai buna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare