INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Frumusete & Ingrijire

#baie abur # ingrijirea pielii #baie de abur

Baia de abur, tinerete fara batranete

Cunoscuta de foarte multa vreme, baia de abur este o metoda simpla si ieftina, recomandata atat pentru ingrijirea pielii , cat si pentru tratarea afectiunilor respiratorii.

Temperatura ridicata provoaca traspiratia care favorizeaza procesul de circulatie a sangelui si cel al eliminarii impuritatilor, iar aburul inmoaie pielea si deschide porii. Plantele pe care le puteti folosi pentru baia cu aburi sunt petalele de trandafir, musetelul, lavanda, salvia, nalba, lemnul de santal, lamaia, coada soricelului, cimbrisorul, indicate indeosebi celor cu afectiuni cutanate si cardio-respiratorii, insa si celor care doresc un moment de relaxare.

Este important ca uleiurile esentiale folosite sa fie 100% naturale, iar cantitatea sa nu fie in exces, pentru ca acestea sunt foarte puternice si pot produce iritatii.

 

Un sfert de ora de rasfat

Pentru baia de abur aveti nevoie de un prosop mare si un bol. Pana sa incepeti procedeul, fata trebuie curatata bine, dupa care in jurul ochilor se va aplica un strat subtire de crema grasa. Turnati doi litri de apa clocotita in recipientul respectiv peste care puneti doua picaturi de ulei esential sau o lingurita de tratament. Apoi, acoperiti capul cu prosopul peste bolul cu apa fierbinte.

Fata trebuie sa stea la o distanta de 30 cm de vasul cu apa si 45 cm pentru persoanele cu ten sensibil . Inchideti ochii si relaxati-va timp de 10-15 minute. Imediat stropiti-va fata cu apa rece, indicat ar fi la temperatura camerei pentru inchiderea porilor.

Puteti sa incheiati tratamentul cu o lotiune tonica si o crema hidratanta. Pentru o persoana cu ten normal , se recomanda o baie de aburi pe saptamana, timp de 5-7 minute, iar pentru o persoana cu ten gras baia de aburi este indicata de maximum trei ori pe saptamana, timp de 15-20 minute.

Si in cazul tenului mixt sau uscat se pot observa efecte benefice, insa baia de aburi se va face la doua saptamani, timp de 10-12 minute. Dupa baile de aburi este bine sa se evite schimbarile bruste de temperatura si sa nu se foloseasca produsele de machiaj.

De aceea, cel mai indicat moment pentru a face o baie de aburi este seara, inainte de culcare.

Sursa foto: voici.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului