Frumusete & Ingrijire

#alimentatie sanatoasa #par frumos # par sanatos #par

Alimente pentru un par sanatos

Problemele legate de par sunt adesea provocate de lipsa unei alimentatii corecte. Aparitia matretii, caderea parului sau ingrasarea rapida a acestuia sunt doar cateva probleme care pot fi rezolvate cu ajutorul unei alimentatii sanatoase.

Chiar daca unele persoane folosesc cu incredere produsele cosmetice, in speranta ca vor avea un par mai sanatos, trebuie sa stii ca sanatatea vine din interior, la fel ca si frumusetea.
 

Somon


Somonul are un continut ridicat de acizi grasi Omega 3. Acestia sunt esentiali pentru un scalp sanatos, lipsit de matreata si de uleiuri care ofera un aspect urat parului.

Somonul mai contine vitamina B12, fier si proteine, adica alte ingrediente care sunt de mare ajutor pentru a trata problemele parului.

Vegetarienii pot inlocui somonul sau uleiul de somon cu doua lingurite de seminte de in.


Legume verzi


Legumele de culoare verde inchis maresc productia de sebum. Acesta este necesar pentru hidratarea naturala a scalpului si a firelor de par, mai ales in conditiile in care ai parul uscat, lipsit de stralucire.

Incearca sa consumi zilnic spanac, broccoli, salata verde, ardei gras etc. Aceste legume vor actiona ca un balsam natural la nivelul scalpului tau, insa rezultatele se vad abia dupa o dieta de 3 saptamani. Incearca sa consumi aceste legume proaspete, eventual in combinatie, astfel incat efectele sa fie cu adevarat remarcabile.
 

Fasole


Fasolea si lintea sunt surse vegetale bogate in proteine. Proteinele sunt esentiale pentru un par sanatos, iar lipsa acestora nu face decat sa determine aparitia firelor fragile. Incearca sa consumi, cel putin o data pe saptamana, cate o portie de fasole sau linte.
 

Nuci


Nucile, caju si migdalele sunt foarte importante pentru obtinerea unui par sanatos si stralucitor. Oleaginoasele contin uleiuri naturale, foarte bine asimilate de catre organism si de podoaba capilara.

Incearca sa consumi, in general, alimente care furnizeaza organismului tau substante nutritive esentiale precum fier, vitamina B12, siliciu si acid folic. Toate acestea vor stimula cresterea rapida a unui par sanatos si viguros.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare