Frumusete & Ingrijire

#epilare definitiva #epilare cu laser #femeie insarcinata #gravida

Epilarea definitiva cu laser - cine nu ar trebui sa se supuna acestui tratament

Epilarea definitiva cu laser este un procedeu din ce in ce mai raspandit in intreaga lume, iar ofertele care iti sunt facute zilnic sunt foarte tentante. Oricat de bine ar suna aceste oferte, ar fi bine sa stii ca epilarea cu laser nu este pentru toata lumea. Femeile insarcinate, bolnavii de diabet si cei cu tatuaje recente sunt doar cateva dintre categoriile care nu ar trebui sa se supuna tratamentelor de epilare definitiva.

1 Femeile insarcinate

Schimbarile hormonale din perioada sarcinii este doar unul dintre motivele pentru care gravidele nu ar trebui sa se epileze definitiv cu ajutorul laserului - mai exact, este foarte posibil ca dupa nastere, pe zona tratata cu laser sa creasca din nou firele de par. Mai mult decat atat, femeile gravide sunt mult mai sensibile la durere in perioada sarcinii, asa ca este foarte posibil ca ele sa nu faca fata durerii.

Epilarea definitiva cu laser nu afecteaza dezvoltarea fatului.

2 Persoanele blonde sau roscate

Epilarea cu laser este imposibila pentru aceste tipuri de culori, deoarece aparatul nu poate detecta nuantele deschise ci doar firele negre de par. Astfel, persoanele blonde sau roscate care se supun unui tratament de epilare definitiva cu laser, vor fi dezamagite de rezultate, in cazul in care specialistul accepta aceasta provocare.

3 Diabeticii dependenti de insulina

Diabeticii dependenti de insulina sunt predispusi la infectii, asa ca nu sunt eligibili pentru epilarea definitiva cu laser.

Chiar daca rezultatele procedurii vor fi multumitoare, diabeticii se pot confrunta cu umflaturi si chiar infectii la nivelul pielii. Daca te afli in aceasta situatie, ar fi mai bine sa nu te supui unui tratament de epilare definitiva.

4 Persoanele care au suferi arsuri solare

Daca in urma cu mai putin de o luna ai stat prea la soare sau ai fost la solar si ai suferit mici arsuri, ar fi bine sa mai amani tratamentul de epilare definitiva cu laserul. Nu uita ca acest tratament este destul de dureros si este posibil ca pielea ta sa nu il suporte, mai ales intr-un timp atat de scurt.

5 Persoanele care si-au facut recent un tatuaj

Tatuarea pielii reprezinta un tratament destul de dur. Ca si in cazul expunerii la soare, este foarte posibil ca pielea sa aiba o reactie alergica la epilarea cu laser. Cel mai bine este sa lasi pielii o perioada suficienta de vindecare (cel putin 12 luni) inainte de a te supune unui tratament cu laserul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare