Fitness

# exercitii pentru acasa #coronavirus #pandemie #exercitii fizice #sport

5 exercitii fizice pe care le poti face acasa

Salile de sport au fost inchise pentru a incetini raspandirea coronavirusului. Se stie ca sala de sport este un loc unde germenii pot fi raspanditi cu usurinta. Un nou studiu a aratat ca virusul poate trai pe suprafete pana la trei zile – pe greutati, aparate multifunctionale, benzi de alergat si saltelute - astfel incat prosopul tau nu te va putea ajuta sa te protejezi de contaminare.

Cu toate acestea, nu trebuie sa astepti ca pendemia de coronavirus sa se termine pentru a te reintoarce la sala. Poti face foarte usor, acasa, cateva antrenamente simple. Exercitiile sunt cu atat mai benefice in aceasta perioada, deoarece ne petrecem o mare parte din timp stand pe canapea.

Beneficiile exercitiilor fizice

Eliberarea naturala a corpului de endorfine este imbunatatita in timpul reprizelor de activitate fizica, iar aceasta crestere a hormonilor fericirii va poate stimula starea de spirit, increderea si va poate ajuta sa reduceti nivelul de stres si anxietate.

Exercitiile fizice regulate au fost corelate cu imbunatatirea sanatatii inimii, cu imbunatatirea densitatii osoase, a mobilitatii articulatiilor, cu imbunatatirea cunoasterii, a starii de spirit, cresterea functiei metabolice, o crestere a masei musculare, a tonusului si a fortei. Lista continua, dar in perioadele stresante, unul dintre cele mai mari beneficii ale practicarii exercitiilor fizice regulate este acela de a face activitatile din viata de zi cu zi sa para mai usoare.

Ce exercitii fizice poti face acasa

In orice moment al zilei poti face o serie rapida de exercitii stabilite pentru fiecare parte a corpului. Acestea ajuta la tonifierea corpului si dezamortirea muschilor. Iata cinci exercitii pe care le poti face in confortul casei tale:

Efectuati 10-12 din fiecare exercitiu. Repetati exercitiile de 4 ori pentru o rutina completa.

Timpul de finalizare: aproximativ 20 de minute.

1. Coborarea tricepsilor

Acest exercitiu vizeaza spatele bratelor si umerii.

- Stati pe podea cu genunchii usor indoiti.

- Asezati-va mainile in spatele vostru, cu degetele orientate spre corp.

- Ridicati-va fundul de pe podea, astfel incat sa fiti sustinuti de brate si picioare.

- Inclinati bratele la cot pana cand fundul atinge podeaua, apoi impingeti-va inapoi in pozitia de pornire.

- Daca doriti o provocare suplimentara, in timp ce impingeti ridicati piciorul stang si atingeti bratul drept.

2. Flotari

Acesta este un exercitiu al intregului corp, deoarece necesita folosirea multor grupe musculare.

- Asezati-va cu fata in jos pe podea si pozitionati-va palmele in jos, distanta dintre ele aproximativ cat latimea umerilor si apropiate de umeri.

- Degetele picioarelor trebuie sa atinga solul si picioarele sa fie doar usor departate.

- Ridicati-va folosind bratele.

- Faceti o linie dreapta de la cap pana la calcai si contractati-va muschii abdominali pentru a va impiedica soldurile de a se indoi. Aceasta pozitie este pozitia de inceput si de sfarsit a unei singure flotari. Coborati pieptul spre podea aplecandu-va coatele o secunda, apoi reveniti in pozitia de inceput.

3. Echilibru in maini si genunchi, cu abdomene

Acest exercitiu va pune la incercare echilibrul si va lucreaza muschii abdominali.

- Stati pe podea sprijinindu-va in palme si genunchi cu mainile direct sub umeri, genunchii sub solduri. Tine-ti spatele intins. Ridicati bratul drept inainte si piciorul stang duceti-l in spatele vostru. Aduce-ti genunchiul spre piept in timp ce atingeti cu cotul genunchiul.

- Faceti acest exercitiu de 10 ori, apoi continuati cu celalalt picior.

4. Genuflexiuni

Acesta este un exercitiu complex care implica mai multe grupe musculare din corp - posteriorul si picioarele.

- Stati cu picioarele putin mai indepartate decat latimea umerilor, cu soldurile deasupra genunchilor si genunchii peste glezne. Intindeti bratele drept, astfel incat sa fie paralele cu podeaua, cu palmele orientate in jos. Pozitia de inceput este asemanatoare celei de stat pe un scaun. In timp ce fundul este iesit in afara, asigurati-va ca pieptul si umerii raman in pozitie verticala, iar spatele drept. Mentineti capul drept cu privirea drept inainte pentru o coloana vertebrala dreapta.

- Cele mai bune genuflexiuni sunt cu genunchii indoiti cat va permite mobilitatea.

- Lasati-va in jos pana in momentul in care posteriorul este mai jos decat genunchii.

5. Fandare inversa cu ridicarea genunchiului

Acest exercitiu se adreseaza muschilor din fata si spate ai picioarelor.

- Cu pieptul ridicat, barbia ridicata si muschii abdominali contractati, faceti un pas mare inapoi cu piciorul stang. Lasati-va in jos, astfel incat partea din spate a genunchiului sa fie orientata spre podea si corpul se sprijina pe varful degetelor de la picior. Piciorul din fata este ferm pe podea, in timp ce reveniti la pozitia initiala, ridicati genunchiul in fata, tinandu-l asa o secunda, apoi repetati si cu celalalt picior.

Daca vrei mai multe exemple de exercitii, pe care le poti face in confortul casei tale, atunci poti accesa portalul de fitness gratuit: https://herbalifenutritionfitness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului