Fitness

# sport acasa # practicare sport #sport

Practica sport acasa! Iata de ce ai nevoie!

Este foarte usor sa practici sport acasa, indiferent ca preferi antrenamentele cu greutati sau ca lucrezi cu greutatea propriului corp. Ai nevoie de un echipament potrivit si de cateva accesorii care sa iti optimizeze performantele fizice, asadar nu trebuie sa investesti in aparate costisitoare si nici sa iti transformi locuinta intr-o mini sala de fitness. Pastreaza-te intr-o forma fizica de invidiat urmand sfaturile si recomandarile noastre in ceea ce priveste rutina de antrenament practicata acasa!

Cum te echipezi corespunzator cand faci sport acasa

Chiar daca nu mergi la sala si preferi sa faci miscare in living, nu trebuie sa neglijezi echipamentul de fitness. Nu este o idee buna sa te antrenezi in pijamale sau in hainele acelea largi de casa pe care le adori, din cateva motive simple: echipamentul de sport iti stimuleaza pofta de miscare, iti ofera protectia necesara impotriva accidentarilor si maximizeaza randamentul antrenamentelor, deoarece permite observarea si corectarea miscarilor. In plus, datorita tehnologiilor speciale care stau la baza conceperii lor, articolele sport iti confera un aspect fit, chiar daca nu ai o silueta perfecta. In acest mod, iti imbunatatesc considerabil stima de sine. Iata, deci, ce ar trebui sa cuprinda echipamentul de antrenament pentru acasa:

  • O pereche de pantofi sport de dama, de buna calitate. Nu iti recomandam sa te antrenezi in sosete, daca nu cumva optezi pentru un antrenament de yoga unde poti incalca aceasta regula.
  • O pereche de colanti, care sa iti permita o buna flexibilitate in timpul efectuarii exercitiilor.
  • O bustiera de antrenament, cu un grad de sustinere potrivit anatomiei corpului tau.
  • Un tricou sau un top de sport care absoarbe umiditatea - deoarece, in ciuda faptului ca te antrenezi acasa, transpiratia nu va intarzia sa apara daca lucrezi corect!

Lista accesoriilor necesare pentru antrenamentele de acasa

Pe langa echipamentul de baza, ai nevoie si de cateva accesorii care sa te ajute sa iti diversifici rutina de antrenament de acasa. Asadar, pentru a te antrena cat mai eficient acasa, sunt necesare urmatoarele accesorii:

  • O coarda pentru sarituri, un accesoriu foarte accesibil si extrem de util pentru intarirea rezistentei fizice si pentru rutina de cardio.
  • Un set de gantere, pe care le poti alege in functie de tipul exercitiilor pe care le practici, dar si tinand cont de gradul de familiarizare pe care il ai cu sportul. Insa, ganterele de 2 kg sunt alegerea potrivita pentru oricine, atat pentru avansati cat si pentru incepatori.
  • Optional, poti achizitiona si o pereche de greutati pentru glezne si incheieturi. ”Saculetii” te vor ajuta sa iti tonifiezi picioarele si posteriorul.
  • Mingea Bosu poate face si ea parte din arsenalul tau de antrenament, fiind utila pentru o gama variata de exercitii, in special pentru cele de imbunatatire a echilibrului corporal.
  • Poti cumpara si o saltea de fitness, insa aceasta nu este o investitie absolut necesara, deoarece poti folosi in schimb o patura sau un covor pe care il ai deja acasa.

Lipsa timpului sau poate neincrederea in sine nu este o scuza pentru a zice ”pas” miscarii. Cu un buget minim poti achizitiona echipamentele si accesoriile necesare pentru a te antrena chiar la tine acasa!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare