INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

#imm #mediu de afaceri #sprijin #videanu

Videanu: Sprijinim insuficient mediul de afaceri in exterior

Misiunile diplomatice ale Romaniei din strainatate au sprijinit insuficient mediul de afaceri pana acum, dar acest lucru trebuie sa se schimbe, iar fiecare reprezentanta economica din afara tarii va trebui sa devina un " incubator de afaceri", a declarat joi ministrul Economiei, Adriean Videanu. El a adaugat ca, in perioada de criza, sansa Romaniei este exportul, iar fiecare va trebui sa sprijine atat companiile de stat, cat pe si ele private, in special IMM-urile.

"Avem foarte multe de corectat, precum dialogul insuficient cu mediul de afaceri sau insuficiente studii de piata, insuficiente actiuni de de noi oportunitati . (...) Misiunile economice din afara tarii trebuie sa devina incubatoare de afaceri", a spus Videanu, in deschiderea unei reuniuni a consilierilor economici din reprezentantele economice din strainatate ale Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, informeaza Mediafax.

"Din pacate, multe misiuni s-au rezumat la reprezentarea companiilor de stat IMM-urile, ca fiind sansa Romaniei de a depasi cu costuri minime aceasta perioada de criza", a continuat Videanu.

Resursele diplomatice ale Romaniei vor trebui concentrate in zonele cu potential, dar orice piata este importanta, iar gasirea si valorificarea de oportunitati de afaceri va fi un criteriu de evaluare a misiunilor economice, a adaugat ministrul Economiei.

El a afrmat ca activitatea fiecarei misiuni economice din strainatate urmeaza sa fie evaluata, chiar daca deocamdata nu au fost gasite criteriile acestei evaluari.

"Vrem sa le evaluam dar nu avem criterii. Acum evaluam criteriile de performanta prin care vom evalua fiecare misiune economica din strainatate", a spus Videanu.

El a incheiat discursul multumind celor mai multi dintre cei prezenti, afirmand ca "in multe zone rezultatele sunt bune, dar in altele nu sunt deloc bune".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea