Financiar

#sua #camera reprezentantilor # rezolutie bugetara #activitate functionari

SUA in criza: Statul federal, obligat sa isi inceteze activitatile. 800.000 de functionari, in concediu fortat

Senatul american a respins din nou, luni seara, cu doua ore si jumatate inaintea unui eventual blocaj guvernamental, un nou proiect de lege a bugetului, care fusese votat cu putin timp in urma de Camera Reprezentantilor.

Casa Alba le-a cerut imediat dupa acest incident agentiilor federale sa isi inceteze activitatea, deoarece Congresul nu a reusit sa puna la punct un buget inainte de ora stabilita.

"Din nefericire, nu avem o indicatie clara potrivit careia Congresul va actiona la timp pentru ca presedintele sa semneze o rezolutie bugetara pana la sfarsitul zilei de maine, 1 octombrie 2013. Agentiile trebuie, prin urmare, sa isi execute planurile pentru o incetare ordonata a activitatilor in absenta bugetului", a declarat Sylvia M. Burwell, directoarea biroului raspunzator de buget al Casei Albe.

Astfel, peste 800.000 de functionari federali din 2 milioane vor trebui sa intre  fortat in concediu fara plata incepand de marti dimineata, iar pe viitor efectivele administratiei vor fi reduse pana la 5%.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea