Financiar

Statul roman nu va scadea accizele la carburanti

Statul roman nu va scadea accizele la carburanti , pentru ca astfel nu ar da decat posibilitatea de a mai mari pretul acestora, a declarat, ieri, la Timisoara, ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian, adaugand ca statul roman a gresit cand a dat rezervele de petrol unei singure companii.

"In Romania, accizele sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, 33 de eurocenti. In timp ce, din cauza faptului ca accizele sunt mici, companiile profita si acopera tot restul cu pretul la pompa. Am solicitat companiilor care extrag petrol din pamant sa ne explice de ce pretul benzinei si al motorinei e mai scump decat in Germania, Marea Britanie. De ce Franta, care nu are strop de petrol, vinde mai ieftin decat in Romania? (…) De ce sa micsorez accizele? Ca Petrom sa-si mai duca inca putin?", a afirmat ministrul, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Vosganian, privatizarea Petrom a fost un atac la adresa sigurantei energetice a Romaniei. In iunie 2004 s-a semnat contractul de privatizare a companiei Petrom, unde grupul austriac OMV a achizitionat 51% din actiuni.

"Petrom nu e de vina, statul roman e de vina. Statul roman n-ar fi trebuit sa dea rezervele de petrol ale Romaniei unei singure companii, fara sa aiba nicio garantie cu privire la evolutia preturilor. Ceea ce s-a facut cu privatizarea Petrom a fost un atac clar la adresa sigurantei energetice a Romaniei". 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea