Financiar

#turisti #cheltuieli #1 mai

Romanii au cheltuit 6 milioane euro de 1 mai

Peste 86.000 de romani si-au petrecut ziua de 1 mai in statiunile din Romania si doar 11.000 in strainatate. Turistii au cheltuit pentru aceasta minivacanta aproape sase milioane de euro , potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc ( FPTR ).

"Numarul turistilor care au ales turism intern este de aproape 8 ori mai mare decat cel al turistilor care au ales ca destinatie strainatatea. Cheltuielile totale generate de acest eveniment se apropie de sase milioane de euro, din care aproape cinci milioane s-au cheltuit in Romania", se arata intr-un comunicat al FPTR.

Din totalul turistilor care au ales destinatiile interne, 35.000 s-au aflat pe litoral, cu 43% peste asteptarile hotelierilor.

De asemenea, pe Valea Prahovei gradul de ocupare a ajuns la 90%, iar in celelalte statiuni montane de pana la 70-80%. Agroturismul a fost solicitat de aproximativ 18.500 de turisti, capacitatea de cazare din zonele cu traditie ajungand la 100%.

In Delta Dunarii au ales sa petreaca ziua de 1 mai peste 2.000 de turisti. La acestia, se adauga aproximativ 13.000 de turisti care au optat pentru statiunile balneoclimatice.

In ceea ce priveste destinatiile externe, cei mai multi romani, respectiv 9.000, au ales Bulgaria, urmata de Grecia (800), Turcia (300), Austria-Viena (150), Anglia-Londra (150) si Ungaria (100).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea