Financiar

#pdl #tva #masuri #fiscal

PDL propune deducerea cu 10% a TVA pentru renovari de locuinte

PDL are sapte propuneri care sa fie incluse in pachetul de masuri pentru care Guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea in Parlament, a declarat, vineri, pentru Mediafax, Sulfina Barbu , mentionand scutirea de pentru investitorii nou infiintati care investesc un milion de euro.

Potrivit Sulfinei Barbu, propunerile PDL au fost discutate vineri si acceptate de Ministerul de Finante si urmeaza sa fie analizate de Guvern in sedinta de duminica.

Ea a precizat ca amendamentele parlamentarilor PDL vizeaza majorarea de la 50% la 80% a cotei din dividendele intreprinderilor de stat care se varsa la buget, deducerea fiscala pe baza de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA pentru lucrarile de renovare modernizare a locuintelor si cladirilor, scutirea de impozit pe profit , pe o perioada de cinci ani, pentru companiile nou infiintate care investesc un milion de euro si creeaza noi locuri de munca.

"PDL mai propune ca prin Codul de procedura fiscala sa se faca direct compensarea obligatiilor, adica de exemplu, daca o firma are de platit CAS, dar are de primit TVA, sa se compenseze. Acest lucru va debloca mediul de afaceri", a explicat Barbu.

Ea a aratat ca o alta propunere prevede ca solicitarile de aminare la plata a obligatiilor fiscale sa poata fi depuse pina pe 30 iunie 2011.

"Mai propunem ca nivelul dobinzii de intarziere sa fie de 0,04% si nu de 0,05%, cat este acum, pentru fiecare zi de intarziere. Cu aceste masuri Ministerul de Finante a fost de acord", a precizat Sulfina Barbu.

Un alt amenadament se refera la corelarea articolului 116 (compensarea creantelor cu datoriile - n.r) si a articolului 120 (majorarile de intarziere la plata obligatiilor bugetare - n.r) din Codul de procedura fiscala si abrogarea articolului 122 (majorarile de intrziere in cazul compensarii - n.r.), a adaugat Barbu.

Ea a mai spus ca "un grup de lucru " al PDL format din Sulfina Barbu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Vasile Gherasim, au lucrat de doua saptamani la aceste amendamente pentru a gasi solutii la deblocarea mediului de afaceri si relansarea economiei in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea