Financiar

#economie #scadere #consumatori #indice incredere #indice economic UE

Indicele increderii in economia din Romania, cel mai scazut nivel din decembrie 2012

Increderea consumatorilor si companiilor in economia Romaniei a scazut in luna aprilie, pentru a doua oara consecutiv, in toate sectoarele, exceptand industria, iar indicele economic la nivel UE a ajuns la cel mai slab nivel din decembrie 2012.

In luna aprilie, indicele increderii consumatorilor si companiilor in economia romaneasca a scazut cu 1,1 puncte, la 94, cel mai slab nivel inregistrat din decembrie anul trecut, potrivit datelor prezentate ieri de Comisia Europeana in urma unui sondaj pe aceasta tema.

Cel mai scazut nivel de incredere in economia romaneasca a fost inregistrat din partea consumatorilor, mai ales in sectorul serviciilor, retail si constructii, unde indicii de incredere au avut scaderi semnificative in luna aprilie.

Singurul domeniu care a prezentat indice de incredere pozitiv a fost industria, unde a fost insa o crestere destul de modesta.

La nivelul UE, increderea in economie a scazut mult mai mult in luna aprilie, cu 1,8 puncte, la 89,7, cel mai redus nivel din ultimele patru luni, cu mari deteriorari in sectorul serviciilor si in constructii.

Sursa foto: wall-street.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea