Financiar

#lege #registrul comertului #modificare denumire #societate comerciala

Firmele vor fi obligate sa renunte la sintagma "societate comerciala"

Firmele in denumirea carora exista sintagma "societate comerciala" vor fi obligate in maximum doi ani, incepand cu data de 1 februarie, sa faca demersurile necesare inlocuirii acesteia cu termenul "societate", conform Legii nr. 76/2012.

Pana la finalizarea demersurilor de modificare a numelui firmei, societatea va functiona sub denumirea inscrisa in registrul comertului la 1 februarie 2013, data de la care intra in vigoare aceasta lege.

Potrivit Articolului 79, nu se percepe taxa pentru inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii firmei.

In ceea ce priveste sucursalele societatilor, modificarile operate la denumirea lor se vor inregistra din oficiu la registrul comertului arondat sediului persoanei juridice care a infiintat sucursala. Modificarile se vor face pe baza unei notificari si a unor acte doveditoare transmise pe cale electronica de catre Oficiul National al Registrului Comertului.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea