Financiar

#persoane juridice #TVA la incasare #societati #aplicatie online #Serviciul de Telecomunicatii Speciale

Firmele romanesti pot verifica online ce societati sunt obligate sa plateasca TVA la incasare

Firmele din Romania vor putea afla in timp real din sistemul propriu de evidenta care sunt societatile obligate sa plateasca TVA la incasare si care nu. Ele vor avea la dispozitie o aplicatie online, dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, ce poate fi descarcata de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) incepand cu aceasta saptamana, conform capital.ro.

Aplicatia actualizeaza datele din Registrul Firmelor si poate fi utilizata de persoanele juridice.

Sistemul platii TVA la incasare a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2013. Sistemul este obligatoriu pentru societatile cu activitati economice in Romania a caror cifra de afaceri din anul anterior nu depaseste 2.250.000 lei. De asemenea, acest sistem este valabil si pentru persoanele juridice nou-infiintate si care se inregistreaza ca platitori de TVA in anul respectiv.

Conform acelorasi reglementari, toate firmele romanesti sunt obligate sa detina o baza de date a societatilor care au dreptul sa plateasca TVA la incasare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea