Financiar

#faina #paine # pret paine # pret faina

Faina s-a ieftinit cu 30%. Vom da mai putini bani pe paine?

Painea s-ar putea ieftini in perioada urmatoare, daca pretul graului va cobori sub 750 de lei pe tona, a declarat, joi, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si panificatie ( ROMPAN ), Aurel Popescu.

"Este posibil sa mancam o paine mai ieftina deoarece pretul fainii a scazut cu 30 de procente, iar graul a ajuns la 750 de lei /tona. Brutariile vor incerca sa tina de pret deoarece anul trecut pretul materiei prime a crescut de peste trei ori, iar painea s-a scumpit cu numai 10-15%.

Totul depinde de cum se vor aproviziona morarii. Daca pretul fainii va scadea sub 750 de lei pe tona, este posibil sa asistam si la o ieftinire a painii", a spus Popescu.

Acesta a precizat ca stocurile de materie prima sunt suficiente pana dupa sarbatorile de iarna.

In acest an productia de grau a depasit 8 milioane de tone, iar in sase-sapte judete din tara, graul este bun in proportie de suta la suta pentru panificatie, in timp ce in restul judetelor, procentul mediu este de 80%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea