Financiar

#alegeri #vor #sectii vot

Duminica sunt alegeri. Iata cum poti afla unde votezi

Duminica, 25 mai, cetatenii romani aflati in tara, dar si cei din strainatate, isi vor putea desemna reprezentantii in Parlamentul European. Sectiile de votare se deschid dimineata la ora 6.00 si se inchid la ora 21.00.

Trebuie sa stii ca nu vei putea vota oriunde, ci doar la sectiile de votare la care ai fost arondat. In cazul in care lipsesti din localitatea de domiciliu pe perioada scrutinului, poti vota pe liste suplimentare la o sectie din zona in care te afli.

Atentie! Daca te prezinti la vot, dar constati ca ai fost omis din lista electorala permanenta, prezinta buletinul, care este dovada ca domiciliezi pe raza teritoriala a sectiei respective si vei fi obligatoriu inscris pe lista suplimentara.

Iata care sunt, potrivit Ghidului Alegatorului, documentele cu care poti vota: cartea de identitate, cartea de identitate electronica, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pasaportul diplomatic, pasaportul de serviciu, carnetul de serviciu militar in cazul elevilor din scolile militare.

Poti verifica si online care este sectia la care trebuie sa mergi sa votezi pe site-urile roaep.ro, bec2014.ro sau mae.ro.

Sursa foto: rfi.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea