Financiar

#rambursare #cumparaturi #dobanda #imprumuturi #atm #carduri de credit

Cum poti rambursa rapid imprumuturile la cardurile de credit

Cardurile de credit sunt un serviciu pe care bancile il ofera cu scopul acordarii unei linii de credit clientilor, pe care acestia o poti folosi pentru orice investitie, pe parcursul a 2-3 ani. Imprumuturile la cardurile de credit pot deveni unele insa costisitoare si greu de rambursat daca nu stii sa le folosesti corect si daca nu iti impui o anumita disciplina financiara.

Daca-l utilizezi corect insa, cardul de credit iti poate oferi numeroase beneficii, precum imprumuturi fara dobanda, daca respecti regulile impuse de banca. Orice abatere de la conditiile bancare iti poate aduce costuri suplimentare semnificative. Iata cum poti rambursa rapid si cum poti folosi eficient imprumuturile la cardurile de credit in functie de tranzactie.

1 Plata cumparaturilor

Plata cumparaturilor direct de la comercianti este tranzactia pe care o recomanda bancile in toate cazurile.

Daca poti plati direct cu cardul, nu apela niciodata la retragerea banilor de la ATM. Plata cu cardul nu prezinta comisioane si, in plus, poti beneficia si de o perioada de gratie, indiferent de banca la care ai apelat.

Cea mai buna solutie pentru rambursarea acestui imprumut este in perioada de gratie. Plateste suma imprumutata pana la data scadenta si astfel nu vei plati nicio dobanda pentru cumparaturile facute.

O alta solutie la care ai putea apela daca vrei sa faci cumparaturi mai costisitoare ar fi accesarea ratelor fara dobanda. Acestea sunt valabile insa la anumiti comercianti, asa ca trebuie sa intrebi mai intai daca magazinul din care vrei sa cumperi iti poate oferi acest serviciu.

Daca insa nu te poti incadra in niciuna dintre aceste optiuni, ramburseaza din imprumut cat de mult poti in fiecare luna. Una dintre cele mai mai greseli pe care le fac posesorii de carduri de credit este aceea ca platesc in fiecare luna suma minima de plata.

2 Retragere de numerar la ATM

Daca optezi pentru retragerea de la ATM, rambursarea imprumutului poate deveni foarte dificila, deoarece banca iti percepe dobanda inca din prima zi. De asemenea, in unele cazuri rata dobanzii poate fi mult mai mare decat cea de la cumparaturile cu cardul de la comercianti.

Totodata, comisionul de retragere poate fi mult mai mare la cardul de credit, comparativ cu cardul de salariu, asa ca te poti astepta si la costuri suplimentare.

Ca sa rambursezi banii cat mai repede, plateste rapid cat de mult poti in fiecare luna si evita sa rambursezi doar suma minima de plata.

Exista cateva banci care ofera o perioada de gratie si pentru retragerea de la ATM. Printre acestea se numara Banca Transilvania, Carpatica si ATE Bank.

Sursa foto: incomemagazine.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea