Financiar

#pasi #finantare #tineri intreprinzatori # program guvernamental

Ce pasi trebuie sa faci pentru a primi 10.000 de euro de la stat

Intreprinzatorii care nu au depasit varsta de 35 de ani pot depune, incepand de astazi, actele necesare pentru a obtine suma de 10.000 de euro de la stat, in vederea demararii unei afaceri , informeaza adevarul.ro.

Potrivit Ghidului solicitantului, afacerea pe care statul o va finanta trebuie sa cuprinda “investitii in active corporale si/sau necorporale, pe o perioada determinata, in scopul realizarii unor obiective clare, concrete si reale".

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine cei 10.000 de  euro de la stat:

1. Infiintarea societatii.Se inregistreaza la Registrul Comertului o Societate cu raspundere limitata Debutant (SRL-D). Initiatorul afacerii trebuie sa aiba cel putin doi angajati cu contract de munca la aceasta societate. Statul acopera taxele aferente infiintarii acestei societati. Atentie: infiintarea firmei trebuie comunicata Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie.

2. Se depune planul de afaceri. Planul de afaceri se depune online, accesand www. aippimm .ro, acest lucru insemnand, de fapt, inscrierea in program.

3. Solicitarea creditului. Acest pas este valabil doar pentru tinerii care nu au venituri pentru finantarea afacerii si au nevoie sa contracteze un credit bancar. Mare atentie: acest program initiat de Guvern prevede ca intai beneficiarul plateste, statul decontand banii ulterior.

4. Se semneaza contractul de creditare. Dupa ce se primeste unda verde in ceea ce priveste creditarea, se semneaza si actul care garanteaza acest lucru. Semnarea contractului se face dupa cinci zile lucratoare de la primirea acordului de creditare.

5. Se semneaza contractul de finantare. Acest lucru se va face in cinci zile lucratoare dupa ce ai primit hotararea privind acordul de principiu pentru finantare. Contractarea se realizeaza la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie.

6. Efectuarea cheltuielilor. Se achizitioneaza echipamentele si materialele necesare inceperii afacerii. Acest lucru trebuie facuta in maximum 12 luni de la inscrierea in program. Se finanteaza cumpararea de terenuri pentru constructii si/sau amenajari efectuate in cadrul proiectului, construirea sau achizitia de spatii destinate realizarii activitatii, mobilier, echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masura, control si reglare, tehnica de calcul, de mijloace de transport, cu exceptia celor de marfuri.

7. Depunerea cererilor de tragere din linia de credit . Pot fi maximum 12 cereri (cate una in fiecare luna). Ele se depun la institutia de credit partenera.

8. Certificarea cheltuielilor eligibile. Trebuie sa prezinti institutiei de credit partenere facturile eliberate la achizitia de bunuri in cadrul afacerii. Institutia de credit urmeaza sa decida daca sunt eligibile sau nu aceste cheltuieli.

9. Recuperarea banilor cheltuiti. Imediat dupa ce institutia de credit a atestat ca eligibile cheltuielile, statul urmeaza sa-ti deconteze cheltuielile.

10. Monitorizarea. Timp de trei ani de la inceperea afacerii, statul monitorizeaza felul in care aceasta evolueaza. Statul poate solicita returnarea banilor, daca observa inadvertente in derularea afacerii sau daca beneficiarul savarseste abateri de la regulile de finantare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea