Financiar

#scumpiri #scumpire #carne #scumpire alimente

Carnea s-ar putea scumpi in 2012

Presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara ( Romalimenta ), Sorin Minea , considera ca produsele din carne procesata s-ar putea scumpi cu pana la 10% in primele luni ale lui 2012.

"Este posibil ca preturile produselor din carne procesata sa creasca in primele luni ale anului viitor cu pana la 10%, deoarece agentii agentii economici vor incerca, in acest mod, sa amortizeze majorarea cheltuielilor cu procesarea din acest an", a mentionat acesta.

Sorin Minea considera ca principalele motive pentru aceste scumpiri sunt reprezentate de cresterea pretului la gaze si curent electric .

"Desi pretul curentului electric si al gazelor naturale a crescut semnificativ pe parcursul lui 2011, procesatorii de carne nu au aplicat scumpiri mai mari de 2% pana acum, ceea ce inseamna ca la ora actuala merg in pierdere.

Ca urmare, singura solutie pentru a ramane pe piata este fie scumpirea produselor procesate in primele luni ale lui 2012, fie modificarea compozitiei acestora in sensul scaderii calitatii carnii folosite", a afirmat Minea.

Pe de alta parte, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), Aurel Popescu, sustine ca este putin probabila o crestere a pretului produselor de panificatie pana in luna martie 2012.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea