Financiar

#canada #plan relansare economica #jim flaherty

Canada a prezentat un plan de relansare economica de 32,6 miliarde dolari

Guvernul canadian a anuntat un plan de relansare economica de 40 miliarde dolari canadieni (32,6 miliarde dolari americani), pe doi ani, pentru a scoate economia din recesiune.

Planul bugetar al Canadei prevede un deficit de 63,5 miliarde dolari canadieni in urmatorii doi ani, scrie AFP. Contrar tuturor asteptarilor, ministrul de finante Jim Flaherty ( foto ) a recunoscut, la prezentarea planului bugetar pentru anul urmator, ca tara va inregistra, la sfarsitul anului fiscal in curs, un deficit de 1,1 miliarde dolari canadieni (897 milioane dolari americani), primul din ultimii 11 ani.

Guvernul estima pana recent ca va inregistra un usor excedent in anul fiscal 2008-2009, ce se incheie pe 31 martie.

Pentru anul 2009-2010, ce incepe in aprilie, ministrul prevede un deficit de 33,7 miliarde dolari canadieni, ce se va reduce la 29,8 miliarde dolari in 2010-2011. "Nu vom avea un deficit permanent sau pe termen lung", a asigurat ministrul la prezentarea bugetului pe care mizeaza guvernul conservator minoritar. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea